• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons
Home / Trap olie

Trap olie

Bij De Vries Trappen kun je kiezen uit een ruim assortiment aan houtsoorten voor jouw trap. De meest voorkomende houtsoort is vurenhout, maar we hebben ook verschillende hardhoutsoorten zoals essen, eiken en beuken. Vurenhout wordt eigenlijk standaard dekkend wit gegrond afgeleverd, terwijl hardhout wordt afgewerkt met een olie of lak. Doordat je ook nog de keuze hebt tussen verschillende oliën en lakken, kunnen er met één houtsoort al heel veel verschillende looks worden gecreëerd!

Let op: de kleuren op deze pagina zijn een indicatie, ze kunnen afwijken.

 

Beuken

Beuken is een populaire houtsoort die vaak gekozen wordt door klanten van De Vries Trappen. Deze houtsoort komt oorspronkelijk gewoon uit Europa en wordt gemaakt van loofhout. Beuken is witachtig tot licht geel/ bruin. De draad in het hout loopt recht en de nerf is erg fijn. Qua prijs valt beuken in de categorie 'gemiddeld'. Beukenhout is bij ons alleen gelakt leverbaar.

Beuken trap

Deze trap is van onder tot boven compleet gemaakt van gestoomd beukenhout.

Bekijk trap

Essen

Net als beuken groeit Essen ook in Europa en wordt het ook gemaakt van loofhout. Het hout is wit tot geelachtig of licht geel/bruin van kleur, maar hoe langer deze houtsoort aan het licht wordt blootgesteld des te geler het wordt. De draad in het hout is ook recht, maar de nerf is juist grof. De houtsoort valt in een hogere prijsklasse.

Essen ash grey
Essen charcoal
Essen choclate
Essen mahogany
Essen mud light
Essen pure
Essen white

Essen trap

Trap Monaco is een echte blikvanger in huis. De treden van deze trap zijn van Essen gemaakt en zijn voorzien van Monocoat Choclate olie.

Bekijk trap

Eiken

Ook eikenhout groeit in Europa en is net zoals essen en beuken gemaakt van loofhout. Eikenhout is geelbruin tot donkerbruin van kleur. Eikenhout heeft noesten/ kopscheuren in het hout. De draad in eikenhout is recht en de nerf is matig tot grof. Eikenhout behoort tot eenr relatief duurdere prijsklasse.

Eiken ash grey
Eiken charcoal
Eiken choclate
Eiken lak
Eiken mahogany
Eiken mud light
Eiken pure
Eiken skylt
Eiken white