• Maatwerk trappen
  • Inspiratie
  • Seriematige trappen
Home / Trap olie

Trap olie

Bij De Vries Trappen kunt u kiezen uit een ruim assortiment aan houtsoorten voor uw trap. De meest voorkomende houtsoort is vurenhout, maar we hebben ook verschillende hardhoutsoorten zoals essen, eiken en beuken. Vurenhout wordt eigenlijk standaard dekkend wit gegrond afgeleverd, terwijl hardhout wordt afgewerkt met een olie of lak. Doordat u ook nog de keuze heeft tussen verschillende oliën en lakken, kunnen er met één houtsoort al heel veel verschillende looks worden gecreëerd! Zie bijvoorbeeld onderstaand plaatje. Dit zijn allemaal essen treden, maar met verschillende oliën of lakken.

 

Beuken

Beuken is een populaire houtsoort die vaak gekozen wordt door klanten van De Vries Trappen. Deze houtsoort komt oorspronkelijk gewoon uit Europa en wordt gemaakt van loofhout. Beuken is witachtig tot licht geel/ bruin. De draad in het hout loopt recht en de nerf is erg fijn. Qua prijs valt beuken in de categorie 'gemiddeld'.

Beuken lak
Beuken olie naturel
Beuken caramel brown olie
Beuken smoke brown olie

Beuken trap

Deze trap is van onder tot boven compleet gemaakt van gestoomd beukenhout.

Bekijk trap

Essen

Net als beuken groeit Essen ook in Europa en wordt het ook gemaakt van loofhout. Het hout is wit tot geelachtig of licht geel/bruin van kleur, maar hoe langer deze houtsoort aan het licht wordt blootgesteld des te geler het wordt. De draad in het hout is ook recht, maar de nerf is juist grof. De houtsoort valt in een hogere prijsklasse.

Essen caramel brown olie
Essen carbon black olie
Essen choclate brown olie
Essen concrete grey olie
Essen lak
Essen olie naturel
Essen sand grey olie
Essen whitewash olie

Essen trap

Trap Monaco is een echte blikvanger in huis. De treden van deze trap zijn van Essen gemaakt en zijn voorzien van carbon black olie.

Bekijk trap

Eiken

Ook eikenhout groeit in Europa en is net zoals essen en beuken gemaakt van loofhout. Eikenhout is geelbruin tot donkerbruin van kleur. Eikenhout heeft noesten/ kopscheuren in het hout. De draad in eikenhout is recht en de nerf is matig tot grof. Eikenhout behoort tot eenr relatief duurdere prijsklasse.

Eiken blanke lak
Eiken caramel brown olie
Eiken carbon black olie
Eiken choclate brown olie
Eiken concrete grey olie
Eiken olie naturel
Eiken rustiek lak
Eiken rustiek olie naturel
Eiken sand grey olie
Eiken skylt olie
Eiken white wash olie