• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons

Yvonne van der Wal

Servicemedewerkster

info@devriestrappen.nl
0513-637 383

Yvonne van der Wal

In de tijd dat er nog stapels faxen en post op haar bureau lagen als ze binnenkwam (2006), begon Yvonne van der Wal haar carrière als receptioniste bij De Vries Trappen. Heel wat jaren later is er een hoop veranderd aan de functie – alles is veel digitaler geworden – maar Yvonne is er nog steeds. Ze zit nog steeds een paar dagen per week op de receptie, maar heeft sinds twee jaar ook nog een andere functie erbij gekregen. Namelijk die van servicemedewerkster.

Receptioniste én servicemedewerkster

“Hoewel de dagen bij de receptie heel wisselend kunnen zijn (er is altijd wel íets waar ik in opgeslokt word), vond ik het toch wel erg leuk om na twaalf jaar een nieuwe uitdaging erbij te krijgen”, vertelt Yvonne. “Op dit gebied kon (én kan) ik nog een hele hoop leren en ook heb je in deze functie weer hele andere contacten.” In deze functie behandelt Yvonne binnenkomende serviceaanvragen. “Ik kom eigenlijk in het plaatje na de oplevering van hun huis, wanneer de bewoners erin trekken. Stel dat er volgens hen iets mis lijkt te zijn met de trap, dan ga ik met hen kijken of dat zo is en zo ja op zoek naar een oplossing.”

Later word ik…

Als in poëziealbums of vriendenboekjes werd gevraagd wat Yvonne wilde worden dan stond er altijd ‘iets met dieren’. “Ik wou eerst dierenarts worden, later hondentrimster… Als het maar iets met dieren was”, lacht Yvonne. Uiteindelijk pakte dit anders uit en werd dieren een hobby waar Yvonne zich in haar vrije tijd meer mee bezig hield. Na de opleiding directiesecretaresse/ managementassistent volgden eerst nog wat andere (uitzend-)klussen, tot Yvonne ongeveer drie jaar na afstuderen bij ons belandde.

Een hoop geleerd

Of Yvonne al enig verstand had van trappen toen ze bij ons terechtkwam? “Nee totaal niet, ik was helemaal blanco. Intussen heb ik al wel een hele hoop bijgeleerd, dat is voor mijn functie zeker ook wel nodig. Die technische kennis wil ik ook in de toekomst steeds verder blijven ontwikkelen. Ik ben al eens mee geweest met de servicemonteur en ook ben ik al een aantal keer uitgenodigd om mee de bouw op te gaan, maar vanwege drukte en Corona is dit er nog niet van gekomen. De bedoeling is wel om dit op de korte termijn (wanneer het weer mogelijk is) alsnog te realiseren, want ik kan daar een hoop van leren waardoor ik mijn functie nóg beter uit kan voeren.”

Favoriete trap

Als ze zelf zou mogen kiezen, welke trap zou Yvonne dan in haar huis willen hebben? “Toen ik hier net kwam werken, was er een gebogen eiken trap in de showroom waar ik gelijk voor viel. Helaas leveren we die niet meer, maar iets soortgelijks of gewoon een strakke witte trap zou ook niet verkeerd zijn.”

Buiten werktijd wordt Yvonne blij van:

  • Waterwerken met haar hond Senna (reddingszwemmen)
  • Afspreken met vriendinnen om te wandelen, lekker te eten en/of voor een dagje uit
  • Lezen