• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons
Home / Team / Mark de Vries

Mark de Vries

Technische dienst

m.devries@devriestrappen.nl
0513-637383

Mark de Vries

De in Australië geboren Mark de Vries begon zijn carrière in de houtbewerkingsindustrie zo’n 15.000 km verderop. Nadat hij door SCM de kans heeft gekregen om als vertegenwoordiger naar Nederland te komen, belandde hij in 2021 bij De Vries Trappen als medewerker technische dienst. Met de kennis van zowel traditionele als moderne machines kan Mark binnen ons team niet meer ontbreken.

Over de functie

Als medewerker technische dienst bij De Vries Trappen onderhoud en repareer je alle machines die in onze fabriek staan. Samen met Gerben, die al vele jaren bij De Vries Trappen werkt, is hij verantwoordelijk voor alle machines. Maar, ieder wel met een eigen expertise. Waar Gerben zijn expertise ligt bij de oudere MMB CNC machines, staat Mark garant voor de moderne/nieuwe machines. Zo heeft ieder zijn ding, maar is samenwerken cruciaal om alles opgelost te krijgen. “De samenwerking met Gerben is een groot voordeel voor mij. Als je samenwerkt met iemand die ook ervaring heeft als technische dienst of monteur, dan kan je simpelweg heel veel meer doen.” Iedere dag is volgens Mark ook weer anders. Je weet namelijk nooit wanneer een probleem zich voordoet. “Soms heb ik een dag waarin ik 90% van de dag achter mijn computer zit om onderdelen te bestellen of om speciale traponderdelen uit te tekenen. De andere dag ben ik druk om dingen te doen met de machines of installaties. Dat maakt dit werk ook zo leuk”.

Naast het druk bezig zijn met alle machines heeft Mark het ook graag met collega’s over het verbeteren van werkprocessen. Niet perse een taak vanuit de functie, maar meer iets van hemzelf. “Ik probeer de jongens in de fabriek altijd te leren een betere manier van werken te vinden, maar natuurlijk ook om mijn eigen ervaring met machines en houtbewerking met ze te delen.” Een echte denker.. “Ik ben de hele dag aan het nadenken, over van alles.” Daarom past de functie als medewerker technisch dienst ook goed bij Mark. “Je moet altijd nadenken over de mogelijkheden, wat kan gebeuren, wat is gebeurd en hoe dat beter of anders gedaan kan worden. Dat vind ik heel leuk.”

Hoe het allemaal begon… in Australië

Zoals iedere jongen begon het met een droom om voetballer te worden, maar al voor zijn 10e jaar wist Mark dat dit niets zou worden. “Als kind was ik altijd iemand die graag buiten wilde zijn, lekker actief. Als ik niet op mijn fiets zat, dan moest ik iets met mijn handen doen.” Op zijn 17e is hij de opleiding tot houtbewerker dan ook gaan volgen. Wat resulteerde in een functie als houtbewerker voor zo’n 13 á 14 jaar in Australië. Hierna kreeg hij de mogelijkheid om als vertegenwoordiger bij SCM te gaan werken, waar hij veel kennis op heeft gedaan over alle soorten machines. Eerst twee jaar in Australië en vervolgens nog 2 jaar bij de Nederlandse vestiging. Ondanks dat het verkoopvak wel in de familie zat, lag dit hem toch niet helemaal wat natuurlijk ook mede te maken had met de taalbarrière als verkoper.

“Ik zocht destijds naar een baan waarin taal niet belangrijk zou zijn en waar ik mijn hersenen voor kon gebruiken. Ik kende De Vries Trappen natuurlijk ook al een beetje door SCM, omdat hier veel machines van SCM staan. Hierdoor had ik direct interesse in de functie bij De Vries trappen als, in de eerste instantie, CNC operator.” Toen Lammert er tijdens het sollicitatiegesprek achter kwam dat hij ook nog eens kennis had van machines trok dit meteen de aandacht. Zo is het balletje gaan rollen en is Mark uiteindelijk in de functie als medewerker technische dienst belandt.

Altijd naar het beste zoeken

Nadenken, mogelijkheden tegen elkaar afwegen en de beste oplossing(en) zoeken. Dat is wat Mark kenmerkt. Hij is dan ook continu aan het kijken naar de mogelijkheden met betrekking tot het optimaliseren van het machinepark. “Ik weet bijvoorbeeld dat er veel machines zijn die een mogelijk voordeel kunnen bieden aan het productieproces van De Vries Trappen. Dit leg ik zeker bij Lammert neer, maar de investeringen zijn natuurlijk zo hoog dat zo’n machine er niet zomaar even komt.”

Trots op…

In 2022 hebben wij een SCM FX42 CNC machine aan ons machinepark toegevoegd. Een luxe en mooie machine, maar dit is niet datgene waar Mark dan direct het meest trots op is. “Ik heb het idee bij Lammert neergelegd,  uiteindelijk is de nieuwe machine er gekomen en het doet wat het moet doen. Ik weet niet of dit het beste antwoord is, maar ik ben dan bijvoorbeeld meer trots op het feit dat ik mijzelf dingen heb geleerd en dat ik andere mensen ook iets bij heb kunnen leren. Jongens die hier komen werken weten weinig tot niets over machines, ik heb de kans gegrepen om ze hierbij te helpen en adviseren. Daar ben ik trots op, dat ik anderen wat mag én kan leren. Maar natuurlijk ook het oplossen van problemen die ontstaan bij onder andere onze machines. Als een machine hierna weer zijn werk kan doen, is dat natuurlijk super fijn en ben ik blij dat ik dit met mijn kennis heb kunnen oplossen.”

Reizen door Europa

“Ons idee was altijd om naar Nederland te verhuizen en dan door Europa te reizen. Door COVID-19 is dit hele plan er niet meer van gekomen de afgelopen jaren. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om lekker in Nederland te blijven. Ik ben blij met mijn werk, daarnaast heb ik een mooie boerderij kunnen kopen. Ik heb dus heel veel dingen in mijn leven dat ik wilde hebben, geen ‘homesickness’ naar Australië gelukkig.” Bij de vraag of hij ooit nog terug naar Australië zou gaan… “Nee, voor nu wil ik niet terug om daar te gaan wonen. Maar, we zullen wel regelmatig in het vliegtuig stappen om familie en vrienden te bezoeken.”

Favoriete trap

“Als ik mijn droomtrap zou bouwen dan zal het natuurlijk van hout zijn. Dan kan ook niet anders als houtbewerker zijnde. Ik woon zelf ook op het platteland. Om een landelijke uitstraling te creëren past hout hier gewoon heel goed bij, of in dit geval een houten trap. Het is alleen niet het soort trap dat DVT zou maken, een speciale trap waar extreem veel tijd in gaat zitten. Als je weet hoe hout werkt en wat je er allemaal mee kunt ga ook echt in uitersten denken. Maar, als ik in De Vries Trappen mogelijkheden moet denken zou ik kiezen voor een open trap welke van beneden breed begint en steeds smaller wordt naarmate je hoger komt. Met dikkere eikenhouten treden, een transparante afwerking en afgeronde hoeken. Echt een bijzonder maatwerk product dus!

Buiten werktijd wordt Mark blij van:

  • Houtbewerking
  • Spelen met zijn twee dochters
  • Voetballen