• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons

Lammert Swart

Technisch directeur

l.swart@devriestrappen.nl
0513-637 383

Lammert Swart

Van jongs af aan is Lammert Swart al geïnteresseerd in het technische werk. Voordat hij in 2005 bij De Vries Trappen aan de slag ging heeft hij al diverse (bij-)banen gehad binnen het vakgebied en ook zijn studies waren bouwkunde-gerelateerd. Dankzij deze bouwkundige achtergrond weet hij precies hoe het er op de bouw aan toe gaat, en dat komt in zijn huidige functie goed van pas. “Als technisch directeur ben je als het ware de brug tussen dat wat er zich op de bouw, in de productie en op kantoor afspeelt”, vertelt Lammert. Oorspronkelijk begon hij zijn carrière bij De Vries als projectleider montage. “Als projectleider heb ik veel gezien van wat er zich buiten afspeelt. Dat heb ik mee naar binnen genomen en vertaald naar de functie die ik nu heb.”

Vooruitstrevend

Een van de kenmerken van Lammert’s functie is dat hij altijd bezig is om te kijken hoe technische processen beter kunnen. Wat is de huidige kwaliteit en waar willen we naartoe? “Dat kan bijvoorbeeld betrekking hebben op productinnovaties, certificeringen, montagerichtlijnen, etc.”, legt Lammert uit. “Maar waar ik het meest trots op ben is de investering in het nieuwe machinepark die we vorig jaar gedaan hebben. We hebben de fabriek helemaal opnieuw ingericht. Oude machines werden vervangen door nieuwe, computergestuurde machines wat resulteerde in een totaal van elf nieuwe machines. We hebben nu ook een bepaalde stroomlijn in de fabriek die we eerst niet hadden, er zijn nu twee lijnen binnen de fabriek die onafhankelijk van elkaar kunnen produceren. Toen ik het plan presenteerde werden er vraagtekens geplaatst over de haalbaarheid, maar ik vond het juist een uitdaging om alles precies passend te krijgen. En dat is gelukt! Dat is echt het mooiste wat ik tot nu toe heb mogen doen.”

Snel kunnen schakelen

In de vijftien jaar dat hij nu bij De Vries werkt is Lammert al bij verschillende mooie projecten betrokken geweest, maar er is niet één specifieke waar hij de meeste waarde aan hecht. “De meeste mensen denken dan gelijk aan de hele speciale projecten. Maar ik vind het juist een uitdaging om aannemers binnen een hele korte termijn trappen te kunnen leveren. Dat we in staat zijn om zo snel te schakelen, dát vind ik pas mooi.” Daarbij komt teamspirit goed van pas, iets dat Lammert dan ook nastreeft. “Van trapsteller tot productie tot kantoor werken wij samen als een team. We staan ervoor en willen samen het maximale eruit halen”, vertelt hij.  “De medewerkers krijgen hier alle ruimte. Ik probeer mensen zo veel mogelijk multi-inzetbaar te maken. Men krijgt hier veel verantwoordelijkheid en mag eigen keuzes maken, ik schep alleen de kaders waarbinnen de keuzes gemaakt worden.”

Favoriete trap

“Ik vind de combinatie van hardhouten treden bv Eiken met witgeschilderde bomen/spillen heel mooi, zo’n trap heb ik dan zelf ook in huis. De aftekening van het eiken in combinatie met wit vind ik veel mooier dan bij volledig hardhout.”

Buiten werktijd wordt Lammert blij van:

  • Tijd doorbrengen met zijn vrouw en twee kinderen
  • Klussen in en om eigen huis en bij vrienden/familie
  • Op wintersport gaan
  • Voetbalwedstrijden kijken met zijn zoon