• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons

André Kamminga

Teamleider maatwerk

info@devriestrappen.nl
(0513) 63 73 83
Volg mij op Linkedin

André Kamminga

Voordat hij bij De Vries Trappen in dienst kwam, was André al een bekend gezicht bij ons op kantoor. Als medewerker van het toenmalige Friks hielp hij De Vries trappen met online marketing. Dat beviel van beide kanten zo goed, dat hij tegenwoordig iets vaker zijn gezicht laat zien op de zaak, namelijk als medewerker. Sinds 2018 is André teamleider maatwerk.

Het grootste deel van zijn carrière werkte André voor internetbedrijven en gaf hij advies over online marketing. Hij vertelt: “Ik adviseerde klanten over online marketing en dacht mee over hoe ze zichzelf online neer konden zetten. In deze functie is De Vries trappen altijd een klant van mij geweest. Ik kwam er altijd graag. Ze hadden altijd leuke ideeën en waren lekker gas aan het geven. Ik had het gevoel dat het bedrijf altijd in beweging was.”

Deze manier van werken past wel bij André. En toen hij werd benaderd om bij De Vries trappen te komen werken besloot hij om na tien jaar online marketing de stap naar een productiebedrijf te maken. André: “Ik zie De Vries trappen als een nuchter en innovatief bedrijf. Er heerst hier een hands-on mentaliteit en we willen altijd voorop lopen. Dat past wel bij mij.”

Omschakeling

Het was zeker een flinke omschakeling, van een internetbedrijf naar een trappenfabrikant? “In het begin wel. Ik kwam ‘koud’ in de bouw, heb geen bouwkundige achtergrond. Maar uiteindelijk gaat het erom dat je meedenkt met de klant en oplossingen aandraagt. Met onze producten en diensten kunnen wij veel bedrijven ondersteunen en echt een meerwaarde bieden. In dat opzicht zijn er veel overeenkomsten met de internetbedrijven waar ik werkzaam ben geweest”.

Ontwikkeling

Naast het helpen van onze klanten houdt André zich graag bezig met nieuwe ontwikkelingen binnen het bedrijf. “We zijn dit jaar gestart met de webshop Trappenmaat, iets waar mijn ervaring uit mijn vorige functies goed bij van pas kwam. Het is inmiddels al echt een klein bedrijfje binnen De Vries trappen, wat goed loopt. Ook ben ik betrokken geweest bij het vernieuwen van de showroom, het opzetten van een marketingafdeling en hebben we ons maatwerk team uitgebreid met allemaal jonge mensen.” Het zijn allemaal zaken waar André veel voldoening uit haalt, en die bijdragen aan een tevreden klant: “Het vertrouwen krijgen van de klant en daardoor een relatie opbouwen, geeft mij een goed gevoel. Vooral als nieuwe klanten je vertellen dat ze van iemand anders hebben gehoord dat ze bij jou moeten zijn voor een trap!”

Welke trap zou je zelf kiezen?

“Ik heb zelf een Z-profiel trap uitgevoerd met Next Step renovatietreden waar ik ontzettend blij mee ben. Als ik een nieuwe trap zou mogen kiezen, en de ruimte in de woning het toelaat, zou ik voor de Dubai trap gaan. Het hekje van deze trap heb ik zelf overigens wel. Het is gewoon een moderne, strakke trap.”

Buiten werktijd wordt André blij van:

  • Wielrennen en mountainbiken
  • Leuke dingen doen met de vrouw, bijvoorbeeld lekker uit eten gaan