• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons
Home / Slijtstrip

Slijtstrip

Als trappenspecialist weten we als geen ander hoe belangrijk de veiligheid en duurzaamheid van een trap zijn. Een belangrijk onderdeel van de trap is de slijtstrip. Wat is een slijtstrip, waarom zijn ze zo belangrijk en hoe kunnen ze jouw trapervaring verbeteren? Je leest het hier.

Wat is een slijtstrip?

Een slijtstrip is een smalle, vaak rubberen of metalen strip die op de rand van een traptrede wordt aangebracht. Het primaire doel? Slijtage tegengaan en grip verbeteren. Elke keer als je een trede betreedt, oefen je druk uit op het oppervlak. Vooral bij trappen van zachtere materialen, zoals hout, kan dit op de lange termijn leiden tot slijtage. Hier komen slijtstrips van pas. Dit betekent minder directe slijtage op het oppervlak van de trede zelf.

Bovendien bieden slijtstrips extra grip. Dit is vooral belangrijk in huizen met ouderen of kleine kinderen, waar een uitglijder nare gevolgen kan hebben. Een slijtstrip met een geribbeld of getextureerd oppervlak zorgt ervoor dat je voeten meer grip hebben, wat het risico op uitglijden vermindert.

Bij de maatwerk trappen en seriematige trappen van De Vries Trappen kan gekozen worden voor rubberen en RVS antislip traptreden.

Benieuwd naar andere termen en betekenissen? Neem dan een kijkje op onze uitgebreide pagina over traptermen.

Voordelen slijtstrip trap

Een belangrijk voordeel van een slijtstrip is de verlengde levensduur van je trap. Door slijtstrips te gebruiken, bescherm je de treden tegen de dagelijkse slijtage. Dit betekent dat je trap er langer als nieuw uit zal zien en je minder snel reparaties of vervangingen hoeft te overwegen. Een ander voordeel is de verhoogde veiligheid. Zoals eerder genoemd, bieden slijtstrips extra grip, wat de kans op uitglijden verkleint. Dit is een eenvoudige, maar effectieve manier om je huis veiliger te maken.

Daarnaast zijn slijtstrips relatief eenvoudig aan te brengen en te onderhouden. Ze kunnen op maat gemaakt worden voor elke trede en zijn beschikbaar in diverse materialen en kleuren, waardoor ze naadloos aansluiten bij het design van je trap. Zoals hierboven vermeld zijn Next Step traptreden standaard voorzien van een unieke antislipstructuur.

Next Step antislipstructuur

Een alternatief voor de slijtstrip is Next Step. Met Next Step behoren uitglijden en onveilige situaties door gladde traptreden tot het verleden. Deze treden zijn voorzien van een unieke antislipstructuur die subtiel is in uiterlijk, maar belangrijk in effectiviteit.

Je merkt misschien niet meteen het verschil met het oog, maar je voelt het onmiddellijk onder je voeten. Deze treden bieden perfecte grip, zelfs in natte omstandigheden en voor industriële toepassingen.

Benieuwd naar hoe dit aanvoelt? We nodigen je van harte uit om onze showroom te bezoeken. We zijn open op afspraak, toegankelijk via aannemers en dealers. Wil je liever geen slijtstrips? Zoals hierboven vermeld zijn Next Step traptreden standaard voorzien van een unieke antislipstructuur, waardoor slijtstrips overbodig zijn wanneer je voor deze treden kiest.

Op zoek naar een nieuwe trap?

Vraag meteen een offerte aan of neem contact op om de kosten voor jouw nieuwe trap te ontdekken. Het aanvragen van een offerte is geheel vrijblijvend.

Vraag offerte aan