• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons
Home / Sjon Neef & Harry Duinkerken

Sjon Neef & Harry Duinkerken

Sjon en Harry kennen elkaar al meer dan 20 jaar, maar ze vormen pas sinds vier jaar een trapstellersduo bij De Vries Trappen. Geen enkele opdracht is meer te gek voor het duo. Beide hebben namelijk al vele hoge, grote én aparte werken uit mogen voeren. “Het is gewoon een mooi product”, vertelt Harry. Waarop Sjon aanvult: “En als dat aan het einde van de rit klaar is dan ben je wel trots!”

Hoe het begon…

Al van jongs af aan krijgt Harry via zijn vader, die werkt als timmerman, te maken met het vak. Ondanks hij op een latere leeftijd twijfelde tussen de koksopleiding of de bouw, is hij toch de kant van zijn vader op gegaan. “Ik wilde wel kok worden, maar er was geen opleiding in de buurt. Zo ben ik eigenlijk in de bouw beland. Na gewerkt te hebben in de woningbouw & renovatie heb ik ook nog tien jaar voor mezelf gewerkt. Hier heb ik allerlei dingen gedaan met betrekking tot de bouw. Breed georiënteerd dus! En sinds 2016 ben ik werkzaam bij De Vries Trappen.”

Sjon daarentegen heeft zich wel al die tijd gericht op de bouw. Na de opleiding Bouwkunde gedaan te hebben heeft hij een paar maanden in de metaalsector gewerkt en daarna voor een timmerfabriek, maar ook al belandde hij bij De Vries Trappen. Ondertussen is Sjon al 22 jaar (!) werkzaam als trapsteller waar hij zowel de seriematige als maatwerk klussen heeft uitgevoerd. Samen met Harry focust hij zich nu volledig op de ‘aparte’ maatwerk klussen.

Goede taakverdeling van begin tot eind

Sjon en Harry zijn nog maar vier jaar een trapstellerduo, maar kennen elkaar al vanaf het jaar 2000. “Ik zag Harry voor het eerst toen hij met mijn tante binnenkwam”, vertelt Sjon. Ze zijn goed op elkaar ingespeeld, met een duidelijke taakverdeling in het besturen van de bus. Sjon rijdt iedere ochtend en Harry sluit de dag af achter het stuur. Verder wisselen ze de werkzaamheden veel af. “Ik doe wel vaak de traphekjes, maar ook niet altijd. Als je iedere dag hetzelfde moet doen is dat ook wat saai”, vertelt Sjon. Harry: “Sjon heeft ook meer ervaring dan dat ik heb. Ik heb nog regelmatig momenten dat ik denk van ‘hé, zo kan dat ook’. Je bent gelukkig nooit te oud om te leren.”

Gewoon een mooi product!

Trotse momenten binnen de periode bij De Vries Trappen? Harry: “Ik vind het gewoon een mooi product.” Sjon: “Wij zitten altijd in dat aparte/grote werk. Neem bijvoorbeeld het project Landgoed de Klokkenberg Breda, hoog én groot. Als dat aan het einde van de rit klaar is dan ben je wel trots!” Ze hebben vele grote/aparte werken uitgevoerd en kijken dus ook nergens meer gek van op. Harry: “Met dank aan onze leidinggevende, die heeft altijd van die aparte, maar leuke projecten voor ons.”

Favoriete trap

‘Gewoon een mooi product’ hoor je ze meerdere keren zeggen. En als je ze vraagt naar hun favoriete trap, dan hebben ze daar beide een duidelijk antwoord op. “Wat ik persoonlijk wel mooi vind zijn gewoon witte boompjes met eiken treden, een beetje grijs-wit. Dat vind ik heel mooi en daar kun je alle kanten mee op!”, vertelt Harry. De aanvulling van Sjon maakt de favoriete trap van het duo af. “En dan nog van die oude roestige spijlen,” vult Sjon aan. “Maar die zijn er nu helaas niet meer. Die waren onbehandeld, dat vond ik wel het mooiste.”