• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons
Home / Edwin Zwart & Simon Zwart

Edwin Zwart & Simon Zwart

Als je dag in dag uit met elkaar samenwerkt en samen het hele land doorreist dan kan het haast niet anders dan dat je na verloop van tijd een hecht team wordt. Bij het trapsteller duo Edwin en Simon hoefde dit zich niet na verloop van tijd te ontwikkelen. De broers zijn samen opgegroeid en waren dus al erg close. Sinds twee jaar vormen ze samen een trapsteller team. Ze zien elkaar ondertussen vaker dan hun eigen vrouw.

Van huis uit meegekregen

Het werken met de handen en het handig zijn hebben zij van huis uit meegekregen. “In principe doen wij alles zelf. We hebben samen een huis gestript, een aanbouw geplaatst en klussen ook zelf aan auto’s”, vertelt Edwin. Voor Simon was het niet vanzelfsprekend dat hij in de bouw is geëindigd. “Ik wist vroeger niet wat ik wou doen”, vertelt hij. “Dus toen heb ik de metaalopleiding gedaan omdat deze erg breed is.”

Voor Edwin was het al vroeg duidelijk dat hij vanaf het begin in de bouw wilde werken. “Ik was sinds mijn zesde al bezig met het bouwen. Ik heb de bouwopleiding gevolgd, hierna heb ik een tijdje bij een ander bedrijf in een fabriek gewerkt.” Doordat zijn schoonvader Johan Althuisius – bekend van het vorige interview – hem wees op de openstaande functie als trapsteller, is hij uiteindelijk zes jaar geleden terechtgekomen bij De Vries Trappen. “Edwin heeft vervolgens een balletje opgegooid voor mij bij De Vries Trappen omdat ik toe was aan iets nieuws” vertelt Simon. Zo zijn de mannen beiden terechtgekomen in de trappen.

Trapsteller functie

“Het leukste aan de functie trapsteller is de vrijheid en de variatie, wij krijgen de trappen mee en aan het einde van de dag moet het erin zitten” vertelt Edwin. De mannen zien heel Nederland van boven tot onder. “Ja je moet autorijden wel leuk vinden, anders is het niks” vertelt Simon. De wekker van de mannen gaat vroeg, de dag begint al om half vijf.

Edwin rijdt meestal naar de bestemming toe en Simon rijdt dan terug, dat doen zij zodat er niet één iemand ver hoeft te rijden. “Ja en ook voor de boetes, de boete van de ochtend is voor Edwin en die van de middag voor mij. Niet dat er elke keer een boete komt hoor!” lacht Simon.

Samenwerken met je broer

Wat Edwin en Simon het leukst vinden aan het samenwerken met hun eigen broer? “Je weet wat je aan elkaar hebt. Ieder heeft zijn eigen taak; ik stel de trappen af en Simon komt erachteraan met de balustrades en het hekwerk.” Dat is voor hun de optimale werkwijze. “We hebben wel eens geruild van taken, maar dat werkte niet” lacht Edwin. “Toen kwam Simon beneden en zei hij tegen mij: “Hoeft dat hekje er niet voor?” Maar toen was ik allang weer met wat anders bezig”. Het was aan het begin even zoeken maar er zit nu een ritme in het werk van de mannen. “Als ik boven de laatste schroeven erin doe, staat Simon achter mij klaar met de plamuur. Wij hoeven elkaar maar aan te kijken en weten gelijk wat er bedoeld wordt”, vertelt Edwin.

Het is niet zo vanzelfsprekend dat de broers bij elkaar op de bus zitten. “Samenwerken? Vroeger kon dat echt niet” vertellen ze. “Door de jaren heen is daar wel verandering in gekomen, maar je wordt ook ouder natuurlijk”, zegt Simon.

In hun periode bij De Vries Trappen

Bij de vraag waar de mannen het meest trots op zijn tijdens de periode bij De Vries Trappen antwoorden zij: “Als de trap er goed in zit en alles ziet er piekfijn uit, dan ben je altijd wel trots! Wij plaatsen de trap bij anderen precies zo als wij hem thuis ook graag zouden willen hebben.”

De mannen beschrijven De Vries Trappen als volgt: “Het is een bedrijf wat voor zijn kwaliteiten staat. De werkwijze bevalt ons goed, we hebben niet veel te klagen en we hebben het prima naar onze zin. We zouden niet meer van de weg af willen, de vrijheid is al zo’n gewenning.” In de tijd dat Edwin en Simon bij De Vries Trappen werken is er wel wat veranderd. “Next Step is er bijgekomen en de productie is gigantisch omhoog gegaan. Wat dat betreft zijn er een keer zoveel machines bijgekomen” vertelt Edwin.

Favoriete trap

“Ik heb één keer een trap gezet die ik persoonlijk heel mooi vind. Dat is een trap met witte bomen en witte spillen. Rvs balusters over de trap heen in de hekken en dan eiken white wash treden met een rvs slijtstrip erin”, vertelt Edwin. Dit is zijn favoriete trap als hij er één mocht kiezen. Simon zijn favoriete trap is te zien op de onderstaande foto, een keepboom met stalen balusters. “Je kan het zo mooi bedenken als je wil”, zegt hij.

Na werktijd worden de broers blij van:

  • Samen klussen
  • Quality time met familie en vrienden
  • Wakeboarden (Simon)
  • Autocrossen (Edwin)