• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons
Home / Projecten / Project | Alles behalve standaard: twee rustiek houten trappen

Project | Alles behalve standaard: twee rustiek houten trappen

Trappen die voldoen aan alle eisen, wat deze ook mogen zijn

Op het platteland van Göengahuizen heeft een oude woonboerderij uit 1904 plaatsgemaakt voor iets nieuws wat de toekomstige bewoners helemaal naar eigen hand konden zetten. Wat de trappen betreft hadden zij een wel hele specifieke wens. Het bleek echter lastig deze wens in vervulling te laten gaan, totdat ze bij De Vries Trappen terechtkwamen. En met succes! Het eindresultaat: twee rustiek houten trappen, precies zoals zij graag wilden.

Twee trappen

We maakten twee rustiek houten trappen in het pand: een dichte bovenkwarttrap en een open onderkwarttrap die overloopt in een vide. We maakten en monteerden de complete trappen inclusief videhekken, balustrade en randbalken.

Rustiek houten trappen

Hoewel de woning spiksplinternieuw is, wilden de bewoners graag trappen die eruit ziet alsof deze er al jaren staat. Dat was wel even omschakelen. Normaal leveren we het natuurlijk zo netjes mogelijk, maar nu moesten er juist gaten en kleurverschillen in het hout zitten.

Het materiaal

Als materiaal gebruikten we oud eiken. Om dit nog iets ouder te laten lijken brachten we het hout naar onze partner Trappenstore Dokkum. Hier werden de hoeken eraf geschaafd en werd het hout geborsteld zodat de groeven nog beter zichtbaar worden.

Bekijk hoe het proces is gegaan

Voor foto
Trappenfabriek

Samenwerken voor het beste resultaat

Samenwerken voor het beste resultaat Het mooie aan deze trap is dat we in het proces nauw samenwerkten met de bewoners. Zo wisten we zeker dat de trap aan alle eisen voldoet. Zo lieten we door houtleverancier Houtmakers een monsterplankje maken voor zij al het hout leverden. Toen vervolgens bleek dat het hout nog ruwer mocht zijn, zijn we gezamenlijk naar de leverancier toe geweest. Alles voor het beste resultaat.