• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons
Home / Maatwerk trappen / Bordestrap

Bordestrap

De bordestrap beschikt over één of meerdere platformen, ook wel bordessen genoemd. Dit type trap biedt een uitkomst wanneer je een flink hoogteverschil moet overbruggen. Het bordes is dan een rustpunt in de trap. Bovendien is de bordestrap een stijlvolle toevoeging aan jouw interieur. 

Wat is een bordestrap?

Een bordestrap biedt diverse voordelen ten opzichte van andere type trappen. Zo is het een ideale keuze wanneer je een hoogteverschil van 4 meter of meer moet overbruggen. Een bordes is hierbij tevens verplicht. Ook voor grotere ruimtes kan een bordestrap een uitkomst bieden dankzij de extra veiligheid die het met zich meebrengt.

Een bordestrap wordt ook vaak gekozen vanwege zijn stijlvolle uitstraling in het interieur. Het is een goed alternatief voor bijvoorbeeld een rechte trap of wenteltrap.

Vraag offerte aan

Bordestrap van hout

Bij De Vries Trappen kies je uit kwalitatieve houten trappen op maat. Er is dan ook veel keuze in de type trappen, zo is er ook een bordestrap van hout. Wij zijn al sinds 2001 FSC®-gecertificeerd. Dit houdt in dat al onze trappen met het FSC®-keurmerk vervaardigd zijn uit hout uit een goed beheerd bos. Dit hout is dan altijd op een sociaal en ecologisch verantwoorde manier geproduceerd.

Daarnaast leveren we onze hoogwaardige kwaliteit praktisch in heel Nederland. Duurzaamheid is voor ons erg belangrijk. Niet alleen omdat we graag nog vele jaren prachtige trappen willen maken, maar ook om ons steentje bij te dragen aan het milieu en onze omgeving.

Een bordestrap geeft jouw interieur een sierlijke toevoeging. Tegelijkertijd biedt deze type trap een oplossing bij een groot hoogteverschil middels een bordes. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Wij denken graag met jou mee. Er kan namelijk eindeloos gecombineerd worden in vorm én kleur.

Bordestrap in woning of bedrijfspand

De Vries Trappen levert een bordestrap op maat. Afhankelijk van de ruimte zorgen wij er altijd voor dat je een perfecte trap op maat krijgt. Zo is het mogelijk dat je de bordessen aan het begin, in het midden of aan het eind van je trap hebt. Wanneer je ze boven of onder plaatst, dan wordt dit een afstapbordes genoemd. Dit is vaak handig wanneer het een open vide betreft. Een bordes in het midden van de trap wordt een tussenbordes genoemd. Vaak worden deze toegepast bij steektrappen en creëer je een 90 graden draai om de looprichting te wijzigen.

Daarnaast bepaal je zelf of je een open of dichte bordestrap bestelt. Ook qua houtsoorten en traptreden kun je alle kanten op. Voor zowel een woning als bedrijfspand kun je bij De Vries Trappen terecht.

De levering en montage

Wanneer je belang hebt bij een houten bordestrap, dan vraag je gemakkelijk een offerte aan. Wil je een bezoek brengen aan onze showroom? Plan dan een afspraak in. Wij zijn op afspraak via jouw aannemer of dealer geopend. Wanneer je zelf jouw eigen trap kunt plaatsen, neem dan eens een kijkje bij Trappenmaat van De Vries Trappen. Hier bestel je jouw eigen bouwpakket die je zelf in elkaar kunt zetten!