• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons
Home / Duivenjager

Duivenjager

Een essentieel, maar vaak over het hoofd gezien onderdeel van een trap is de duivenjager. Deze klassiek gefreesde sierlijst aan de lange zijde van bijvoorbeeld een boom of regelwerk is cruciaal voor de veiligheid en duurzaamheid van je trap.

Wat is een duivenjager?

In de wereld van trappen is een duivenjager van groot belang. De duivenjager is een klassiek gefreesde sierlijst aan de lange zijde van bijvoorbeeld een boom of regelwerk. De duivenjager, vaak gemaakt van aluminium of kunststof, vormt een barrière die effectief vocht en vuil wegvoert van de traptrede, waardoor de levensduur van je trap aanzienlijk wordt verlengd en het onderhoud vereenvoudigd wordt.

Profiel duivenjager

Elke trap is uniek en daarom zijn er verschillende profielen voor duivenjagers beschikbaar. Afhankelijk van de trap en de specifieke behoeften, zijn er meer uitgesproken profielen voor buitentrappen of vochtige ruimtes, en subtielere profielen voor binnentrappen waar uitstraling belangrijk is.

Het materiaal van de duivenjager speelt ook een rol. Aluminium biedt een moderne uitstraling en duurzaamheid, terwijl kunststof veelzijdiger is en in diverse kleuren en stijlen beschikbaar is om perfect bij je interieur te passen.

Duivenjager voor een plint

Een plint beschermt de muur en verbetert de uitstraling van de trap. Een duivenjager versterkt dit effect door te voorkomen dat vuil en vocht tussen de traptreden en de muur komen. Het afstemmen van de kleur en het materiaal van de duivenjager op de plint creëert een stijlvolle en samenhangende look.

Op zoek naar een nieuwe trap?

Vraag direct een offerte aan of neem contact op om de kosten voor jouw nieuwe trap te ontdekken. Het aanvragen van een offerte is geheel vrijblijvend.

Benieuwd naar andere traptermen? Bezoek dan onze uitgebreide pagina over traptermen.

Vraag offerte aan