• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons
Home / Weltrede

Weltrede

De weltrede, ook welstuk genoemd, is belangrijk voor iedere trap, zowel voor stabiliteit als uitstraling. Lees meer over de definitie en de afwerking en afmeting van de weltrede.

Wat is een weltrede?

Wat is een weltrede of welstuk nou eigenlijk? Kort gezegd, is de weltrede de volledige eindtrede bovenaan de trap. De weltrede zit bevestigd aan de verdiepingsvloer. Zonder een goed ontworpen weltrede zou je trap niet dezelfde stabiliteit of duurzaamheid hebben. Er kan gekozen worden voor een inkeping in de weltrede, om deze op de verdiepingsvloer te laten rusten.

Maar de weltrede is meer dan alleen een structureel element. Het maakt de trap compleet qua stijl, aangezien het de laatste trede is. Deze is logischerwijs in hetzelfde ontwerp als de rest van de treden.

Benieuwd naar andere termen en betekenissen? Neem dan een kijkje op onze uitgebreide pagina over traptermen.

Afwerking voor de weltrede/welstuk

Nu je weet wat een weltrede is, laten we het hebben over de afwerking. De afwerking van je weltrede kan een groot verschil maken in de algehele uitstraling van je trap. Elk type afwerking biedt zijn eigen voordelen en stijl. Bij De Vries Trappen raden we aan om een afwerking te kiezen die niet alleen mooi is, maar ook duurzaam en onderhoudsvriendelijk.

Afmeting van de weltrede/welstuk

De afmetingen van de weltrede zijn net zo belangrijk als de afwerking. De juiste afmeting zorgt ervoor dat je trap niet alleen mooi, maar ook veilig is. De breedte en diepte van de weltrede moeten precies goed zijn voor een comfortabele en veilige op- en afstap.

Over het algemeen geldt: hoe breder de weltrede, hoe stabieler en veiliger de trap. De afmetingen moeten ook passen bij de rest van de trap en de beschikbare ruimte. Een te brede weltrede in een kleine ruimte kan de trap onpraktisch en overdreven groot doen lijken.

Bij De Vries Trappen werken we graag samen met jou om de ideale afmetingen voor je weltrede te bepalen. We kijken naar de ruimte, het ontwerp van de trap en je persoonlijke voorkeuren om de perfecte balans te vinden tussen functionaliteit en uitstraling.

Op zoek naar een nieuwe trap?

Vraag meteen een offerte aan of neem contact op om de kosten voor jouw nieuwe trap te ontdekken. Het aanvragen van een offerte is geheel vrijblijvend.

Vraag offerte aan