• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons
Home / Wellat

Wellat

Bij De Vries Trappen besteden we veel aandacht aan elk detail van de trap. De wellat is daar geen uitzondering op. Dit traponderdeel lichten we graag hieronder toe.

Wat is een wellat?

Een wellat is een lat die aan de onderkant van de trapneus wordt bevestigd. Het doel van deze lat? Het biedt extra steun aan de voorkant van de traptrede en draagt bij aan de algehele stabiliteit van de trap. Het is niet alleen een kwestie van stevigheid. De wellat heeft ook een esthetische functie, door een strakke en afgewerkte look aan de trapneus te geven.

De wellat is vaak gemaakt van hetzelfde materiaal als de trap zelf, waardoor het naadloos aansluit bij de rest van het ontwerp. Bij De Vries Trappen weten we hoe belangrijk deze kleine details zijn voor de volledige trapervaring.

Neuslat voor de trap

De wellat of neuslat, bevestigd aan de voorkant van de traptrede, is niet alleen decoratief, maar biedt ook extra veiligheid. Het steekt een beetje uit over de trede, wat zorgt voor een duidelijkere en veiligere stap, vooral in situaties waar de verlichting misschien niet optimaal is.

Het is ook een stijlelement dat de trap een meer gedefinieerde en afgewerkte uitstraling geeft. Of je nu kiest voor een wellat in dezelfde kleur en materiaal als je trap, of juist gaat voor een contrasterende kleur of textuur, de wellat kan echt een verschil maken in hoe je trap eruitziet en aanvoelt.

Bij De Vries Trappen zorgen we ervoor dat de wellat perfect past bij het ontwerp en de veiligheidsnormen van je trap. We bieden verschillende opties aan, zodat je de perfecte wellat voor jouw trap kunt vinden.

keepboomtrap

Wellat verwijderen

Stel, je wilt de wellat van je trap verwijderen of vervangen. Dit kan een behoorlijke klus zijn, maar geen zorgen, het is zeker te doen. De eerste stap is het voorzichtig losmaken van de wellat. Dit kan afhankelijk zijn van hoe deze is bevestigd – gelijmd, geschroefd, of op een andere manier vastgezet.

Bij het verwijderen van de wellat is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan om de trapneus niet te beschadigen.

Op zoek naar een nieuwe trap?

Vraag meteen een offerte aan of neem contact op om de kosten voor jouw nieuwe trap te ontdekken. Het aanvragen van een offerte is geheel vrijblijvend.

Benieuwd naar andere termen en betekenissen? Neem dan een kijkje op onze uitgebreide pagina over traptermen.

Vraag offerte aan