• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons
Home / Trapwangen

Trapwangen

Als trappenspecialist weten we veel over alle traponderdelen. Een belangrijk onderdeel van de trap zijn trapwangen. Wat zijn het precies? En hoe kun je ze bekleden, schilderen of renoveren? Lees snel verder.

Wat zijn trapwangen?

Simpel gezegd, zijn trapwangen de zijkanten van je trap waar de treden en stootborden aan bevestigd zijn. Ze spelen een cruciale rol in de constructie en stabiliteit van je trap. Trapwangen zijn meer dan alleen functioneel.

Heb je bijvoorbeeld een houten trap? De treden glanzen en de leuning voelt glad aan. Maar wat verbindt alles? Dat zijn de trapwangen. Deze kunnen variëren in stijl, van strak en modern tot sierlijk en traditioneel, afhankelijk van het ontwerp van je trap. Ze kunnen van verschillende houtsoorten gemaakt zijn, afhankelijk van de look die je wilt bereiken.

Benieuwd naar andere termen en betekenissen? Neem dan een kijkje op onze uitgebreide pagina over traptermen.

Trapwangen bekleden of schilderen

Nu je weet wat trapwangen zijn, hoe zorg je ervoor dat ze er op hun best uitzien? Een van de opties is het bekleden of schilderen van je trapwangen. Dit is een geweldige manier om je trap een frisse, nieuwe look te geven, zonder een complete renovatie.

Wil je een kleurrijke touch toevoegen aan je trap? Dan is schilderen een goede optie. Een heldere kleur kan een speels element toevoegen, terwijl een donkere tint juist voor een vleugje elegantie kan zorgen. Een andere optie is het bekleden van trapwangen. Heb je een houten trapwang? Je kunt deze bekleden met laminaat dat past bij je interieur. Dit geeft je trap een luxe uitstraling zonder dat het je een fortuin kost.

Trapwangen renoveren

Het is mogelijk om de zijkanten van de trap te schilderen, maar overweeg eens om ze te laten bekleden met hoogwaardig Next Step materiaal. Dit zorgt voor een verfijnd uiterlijk, terwijl het ook functionele voordelen heeft. Het speciale materiaal van Next Step is uitzonderlijk sterk, bestand tegen slijtage en verkleuring en behoudt daardoor langdurig zijn schoonheid. Daarom wordt er een garantie van 20 jaar op dit materiaal aangeboden.

Ons dochterbedrijf Next Step Traprenovatie is dé expert in traprenovaties. Naast het plaatsen van overzettreden en stootborden, kun je bij Next Step Traprenovatie terecht om de trapwangen te laten bekleden.

Op zoek naar een nieuwe trap?

Vraag meteen een offerte aan of neem contact op om de kosten voor jouw nieuwe trap te ontdekken. Het aanvragen van een offerte is geheel vrijblijvend.

Vraag offerte aan