• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons
Home / Trappentraining

Trappentraining

Om gezond aan de dag te beginnen hoef je jouw eigen huis niet uit. Met onze trappen kun je jezelf in topconditie houden en scherp aan de dag beginnen. Bij De Vries Trappen beginnen we bijvoorbeeld elke dag met een goede warming-up, zodat wij de hele dag onze klanten accuraat en snel te woord kunnen staan. We kunnen iedereen aanraden om op deze manier de werkdag te starten. Daarom willen we ons trainingsschema met jou delen. Op deze pagina vind je de oefeningen waar wij onze dag mee beginnen!

Warming Up

Zorg dat je warm aan de start verschijnt om blessures te voorkomen. Begin met het op- en neer lopen van de trap, doe tweemaal een minuut in een rustig tempo. Vul je warming-up aan met rek- en strekoefeningen.

Sidesteps

Hierbij sta je dwars op de trap en ga je omhoog door je ene voet over de andere naar de volgende trede te bewegen. Maak bij iedere stap een kniebuiging, tot een hoek van ongeveer 90 graden. Wissel je startpositie af.

Hopje omhoog

Spring je met twee benen tegelijk voorzichtig naar de volgende trede. Is dit je niet zwaar genoeg? Zak dan nog een beetje door en doe een squat voordat je omhoog springt!

Lunge

Ga met je gezicht naar de trap staan, zet je voet op de tweede of derde traptrede en laat je voorste been zakken. Wissel hierbij je linker- en rechterbeen af.

Pushups

Een mooie oefening om naar je eigen niveau aan te passen. De beginner kan de armen plaatsen op één van de traptreden en de voeten op de vloer. Wil je het wat intensiever maken? Plaats dan je voeten op één van de onderste treden en doe de pushups met je armen op de vloer.

Tricep dips

Zet je handen op een van de onderste traptreden, terwijl je op de trap zit. Steun met je voeten op de vloer. Druk jezelf omhoog in de in de startpositie komt. Laat jezelf vervolgens zakken, raak hierbij net niet de onderliggende traptrede met je zitvlak.

(optioneel) Pull-ups

Alleen mogelijk bij open trappen. Pak een van de traptreden aan de achterzijde van de trap en trek je zo vaak mogelijk op! Eventueel te verlichten door collega's te vragen om ondersteuning te bieden.

Video trappentraining

In de onderstaande video doen we de trappentraining even voor!

Gepubliceerd op 1 april 2019