• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons

Willem Kuperus

Een van de eerste acties van voormalig directeur Ronald Wagelaar was het binnenhalen van Willem Kuperus. “In 1994 werd ik op de beurs in Zuidlaren benaderd om voor De Vries Trappen te komen werken”, vertelt Willem. “In april van dat jaar begon ik als junior vertegenwoordiger en ging ik het hele land door om afspraken te maken bij bouwbedrijven. In die tijd ging het alleen nog maar om seriematig werk.”

“Vanuit deze functie heb ik stapjes gezet naar accountmanager, verkoopleider en nu commercieel directeur.” Ruim 25 jaar later, zijn de contacten uit Willem zijn beginperiode nog steeds klanten bij De Vries Trappen. “Een aantal heeft de crisis niet overleefd, maar er is nog een grote groep klanten waar ik al ruim 25 jaar zaken mee doe.”

Voldoening uit relaties opbouwen

Het opbouwen van een goede zakelijke relatie is één van de redenen dat Willem na al die jaren nog met veel plezier zijn werk doet. “Het leukste aan mijn werk vind ik de contacten die ik in de loop der jaren heb opgedaan. Maar ook haal ik er veel voldoening uit een nieuwe lead te bewegen zaken te doen met De Vries Trappen. Om vervolgens een product te kunnen bieden dat bij ze past en waar ze tevreden mee zijn. Ook vind ik het mooi om te zien dat andere mensen zich binnen het bedrijf ontwikkelen en stappen zetten. Ik probeer dan ook zoveel mogelijk mijn kennis over te dragen aan collega’s. Zo kan ik hen helpen op een prettige manier zaken te doen met onze klanten.”

“Ik ben trots dat ik mij na ruim 25 jaar nog staande weet te houden in de markt en dat ik hier nog steeds met veel plezier werk, dat we nog steeds bestaan en dat ik daar dagelijks mijn steentje aan bijdraag.”

Aanpassen aan veranderende omstandigheden

De belangrijkste reden dat De Vries Trappen de recessies heeft overleefd en is gegroeid, is het feit dat het bedrijf zich continu aan heeft kunnen passen aan veranderende omstandigheden. “Het onderscheidende vermogen van ons bedrijf is het innovatieve karakter. We bieden totaaloplossingen aan onze klanten, de kracht zit in het ontzorgen. Voorbeelden hiervan zijn het plaatsen van tijdelijke trappen, kastoplossingen en trapgatmanagement.”

Maar ook de manier van samenwerken is veranderd: “We zijn veel meer als co-maker en preferred supplier gaan werken. We werkten altijd al met contractpartners, maar dat was veel minder gericht op oplossingen en conceptueel denken. Dat is echt iets van de laatste jaren. Daarnaast zijn we qua maatwerk ook echt gegroeid. Van oudsher doen we goed mee als het gaat om seriematig werk, maar inmiddels zijn we in Europa de grootste in het maatwerk.”

Ook zien we Willem steeds vaker voorbij komen op LinkedIn: “Enkele jaren geleden zou ik nooit iets op social media zetten. Ik heb nog een papieren agenda en ben nog authentiek daarin. Ik besef dat de tijden veranderen en dat je mee moet veranderen. Nu stuur je een berichtje, terwijl je vroeger de telefoon pakte.”

Toekomst

Wat zou Willem nog willen bereiken bij De Vries Trappen? “Dat heel bouwend Nederland bij trappen denkt aan De Vries Trappen. Dat we worden gezien als toonaangevend en trendsettend. Dat iedereen graag bij ons wil werken, maar ook zaken met ons wil doen. En dat we gewoon blijven doen, wat we ondanks de groei in omvang altijd zijn blijven doen. Recht is recht, krom is krom, blijf altijd normaal doen. Dat past wel bij ons noordelijke karakter en dat is ook onze kracht. Vroeger toen ik hier kwam waren we dynamisch en jong. Nu nog alleen nog dynamisch.”

Favoriete trap

“Ik heb thuis een moderne trap, gemaakt van esdoorn en deels van RVS. Persoonlijk zou ik nu gaan voor een witte keepboomtrap met geoliede eiken treden en rechthoekige leuningen.”

Buiten werktijd wordt Willem blij van:

  • Bij het voetbal van zijn jongste zoon kijken
  • Voetbal kijken bij Cambuur
  • Met de hond wandelen in het bos of op het strand
  • Reizen