• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons

Johan Koning

Na een afwezigheid van bijna drie jaar is Johan Koning weer teruggekeerd op het vertrouwde nest. Ook de functie die hij uitoefent is terug van weggeweest: Vanaf september 2019 is hij actief als projectleider bij De Vries Trappen.

Nieuwe rol

Voordat Johan zo’n drie jaar geleden vertrok, heeft hij ongeveer tien jaar voor De Vries Trappen gewerkt, als commercieel technisch adviseur. Een andere functie dan die hij nu gaat bekleden. Hij legt uit: “Vanuit mijn rol als projectleider probeer ik De Vries Trappen een kwaliteitsslag te laten maken als het gaat om de onderlinge communicatie en de communicatie tussen De Vries Trappen en de aannemer. Deze functie kwam drie jaar geleden te vervallen. De gedachte was destijds ‘alles loopt wel’. In het begin liep het ook wel, maar na verloop van tijd kregen we toch signalen dat er iemand ontbrak op de bouwplaats.”

Afstemmen met de aannemer

Johan kon direct van start met het opnieuw opzetten van de functie zoals hij ooit was. Voor de grotere projecten worden startgesprekken gevoerd, terwijl hij op de lopende projecten regelmatig zijn gezicht laat zien. “Aan de ene kant zorg ik ervoor dat onze monteurs in goede omstandigheden hun werk kunnen doen, terwijl ik ook de aannemer duidelijkheid geef wat hij van ons kan verwachten. Vanuit mijn rol geef ik instructies aan zowel de uitvoerders als de monteurs en maak ik afspraken over onder andere de routing, het tempo en het aftimmeren. Door hier vooraf duidelijke afspraken over vast te leggen, voorkomen we dat zaken hun eigen leven gaan leiden. We willen niet meer achteraf horen: ‘dan had je er maar eerder bij moeten zijn’.”

Voldoening

“Ik ben trots op het feit dat ik ben teruggevraagd na een afwezigheid van een paar jaar. De Vries trappen is een mooi bedrijf om voor te werken. Vanuit de directie krijg je veel vrijheid en vertrouwen: er is veel mogelijk vanuit je eigen rol. Ik zie De Vries trappen als een commercieel bedrijf met een sociaal gezicht, dat met de tijd meegaat. Sinds ik ben vertrokken is er wel veel veranderd. Er zijn een hoop nieuwe mensen bijgekomen en de productie en showroom zijn flink gemoderniseerd. En van de webshop Trappenmaat had ik 3 jaar geleden gezegd dat zoiets weinig kans op de markt zou hebben, maar het blijkt toch goed te werken!”

Mijn doelen bij de Vries Trappen zijn het leveren van een kwaliteitsimpuls en ervoor te zorgen dat iedereen bij De Vries Trappen met plezier zijn werk kan doen. Vanuit mijn functie kan ik hieraan bijdragen door de faalkosten, en de werkdruk en irritaties die hiermee gepaard gaan, te beperken. Zo kan ik op mijn manier een bijdrage leveren aan de goede naam van De Vries trappen.

Favoriete trap

“Als ik zelf een trap mocht kiezen, zou ik voor de Next Step trap gaan die op dit moment in onze showroom staat. Ik hou van strakke trappen, met een 90x90mm spil. Bovendien hou ik wel van Next Step, omdat je het niet meer hoeft te onderhouden. Ik zou hem alleen wel het liefst als keepboomtrap willen hebben.”

 

Buiten werktijd wordt Johan blij van:

  • Het restaureren van oldtimers
  • Modelvliegtuigen bouwen en ermee vliegen
  • Thuis klussen