• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons
Home / Team / Johan Althuisius

Johan Althuisius

Productiemedewerker

j.althuisius@devriestrappen.nl
0513-637 383

Johan Althuisius

Vanaf 27 juni 1983 werkt Johan Althuisius bij De Vries Trappen en hij is voorlopig nog niet van plan om hier weg te gaan. Johan vermaakt zich prima in zijn huidige functie, op dit moment is hij magazijnbeheerder en heftruckchauffeur. Dit doet hij al drieëntwintig jaar, maar dit is door de jaren heen wel anders geweest. Toen Johan in 1983 bij De Vries Trappen kwam heeft hij twee dagen traphekken gemaakt, daarna is hij achter de afkortzaag komen te staan. Hier heeft hij zeven en een half jaar treden ingekort. Hierna is hij zeven en een half jaar vierzijdig schaver geweest.

Liefde voor hout

Wat Johan nou zo leuk vindt aan zijn werk? “Nou mijn werk is mijn hobby en mijn hobby is mijn werk”, legt Johan uit. “Het is de liefde voor hout. Ik vind het fascinerend om te zien wat je allemaal kunt maken met de ruwe planken die hier binnen komen, een stukje natuur dat zich zo laat bewerken”.

Toen Johan een jaar acht of negen was stond het voor hem al vast dat hij de houtwereld in ging. Dit kwam misschien onbewust door een oom van hem, die geregeld wat bij hen kwam timmeren vroeger. Dat vond Johan altijd fascinerend. Daarom is Johan zelf ook de timmerindustrie in gegaan. En nu? Nu kan hij met een blinddoek op een stuk hout beetpakken en voelen wat voor houtsoort het is.

Afwisselende werk

Het afwisselende werk wat hij nu doet is het gene dat Johan het leukst vindt om te doen.

“Het ene moment zit ik op de heftruck, het andere moment gooi ik wat hardhouten trappen in de kar terwijl er iemand aan komt lopen om te vragen of ik wat hardhouten regels kan regelen in een bepaalde lengte. Dan heb ik diegene geholpen, weer iemand tevreden en dan staat de volgende alweer op de stoep… Het gaat niet vastroesten op iets wat ik blindelings kan doen. Nee, het is iedere keer wat nieuws en dat vind ik het allermooiste wat ik hier op het moment heb.”

Het meest bijzonder project waar Johan in de afgelopen dienstjaren bij betrokken is geweest, is het installeren van de nieuwe machines afgelopen jaar. In de meeste gevallen mocht Johan de machines van de heftruck afhalen en voorzichtig de fabriek inschuiven. “Ja dat zijn leuke uitdagingen. Dit waren spannende momenten.”

Met het oog op de toekomst

Johan heeft het erg naar zijn, maar als hij naar de toekomst kijkt zijn er nog wel een paar dingen die hij nog zou willen doen. Het lijkt hem bijvoorbeeld leuk om als leermeester collega’s op te leiden om heftruck te rijden, pakken hout naar binnen te brengen en auto’s te lossen zodat hij een steentje bij kan dragen door zijn eigen kennis over te brengen op anderen. Verder hoopt Johan nog heel lang gezond te blijven om zo wat voor De Vries Trappen te kunnen blijven betekenen. “Want ja de meesten willen het niet erkennen, maar het is toch je tweede huis” zegt Johan.

Johan zijn hobby

Johan is niet alleen op het werk graag met houtbewerking bezig. Thuis heeft hij een machinepark waar menig klein ondernemer jaloers op zou zijn: twee afkortzagen, freestafels, van dikte banken, lintzagen en schuurmachines. Allemaal voor de hobby en liefhebberij. Hij krijgt ook regelmatig aanvragen om wat vogelhuisjes te maken. Dit sluit goed aan bij Johan zijn andere hobby: vogels! Hij mag zich lid noemen van twee verschillende vogelverenigingen. Hier komt hij ook eens onder andere mensen met dezelfde hobby. Hij vindt het ook erg leuk om mee te doen aan vogeltentoonstellingen. Thuis heeft hij met acht hectare grond genoeg ruimte voor al zijn eenden, ganzen en kippen. Hij vertelt dat hij geluk heeft dat zijn vrouw ook van zijn hobby houdt, zij gaat geregeld mee naar de vogeltentoonstellingen.

Favoriete trap

Thuis heeft Johan al een lange tijd geleden een trap van De Vries Trappen geplaatst. Als  Johan opnieuw zou kiezen, dan wist hij het wel. “Dan zou ik voor een mooie eiken trap gaan,” zegt Johan in eerste instantie meteen. Maar niet veel later bedenkt hij zich. “ We hebben tegenwoordig natuurlijk ook nog onze collega’s in Kampen die Next Step treden produceren. Dat vind ik mooi spul om te zien. Een complete trap van Next Step met een trede van een donkerbruin/ zwart eiken motief en zwarte stootborden met led lichtjes eronder. Dat zou dan mijn keuze zijn”, vertelt Johan.

Na werktijd wordt Johan blij van:

  • Quality time met zijn vrouw
  • Zijn vogels en vogeltentoonstellingen
  • Buiten bij zijn huis bezig zijn met houtbewerking