• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons
Home / Team / Bart Bron

Bart Bron

Bart Bron begon zijn werkende leven bij ons traprenovatietak De Vries Kozijnen, dat in 2013 ten gevolge van de economische crisis failliet ging. Daarna heeft hij nog wat andere dingen gedaan, maar uiteindelijk belandde hij toch weer bij de Vries. Dit keer alleen tussen de trappen.

Nadat hij een opleiding tot timmerman volgde wilde Bart ook in deze functie zijn brood in gaan verdienen. Dit was echter nog niet zo makkelijk. “Er was op dat moment helemaal niet zo veel werk binnen dit vakgebied”, legt Bart uit. “Ik was dan ook al lang blij dat ik uiteindelijk toch aan het werk kon, al was dit dan bij een fabriek.”

Zijn weg naar DVT

Na zeven jaar was het tijd voor iets nieuws en ruilde hij zijn baan bij de kozijnenfabriek in voor een baan bij een montagebedrijf, wederom binnen de kozijnenbranche. Voor dit bedrijf reisde hij door het hele land om kozijnen te plaatsen bij mensen thuis, totdat hij vader werd en dat reizen niet meer zag zitten. “Ik heb ontslag genomen en ben daarna bij een wegenbouwbedrijf gaan werken. Dat bleek echter niks voor mij te zijn. Daarom besloot ik om bij De Vries Trappen langs te gaan en te vragen of ze hier nog werk voor mij hadden. Ik kende het bedrijf eigenlijk niet zo goed, maar dacht dat wel vergelijkbaar zou zijn met De Vries Kozijnen. Beide betreft machinale productie.”

Nooit meer iets anders

Die dag dat hij hier op de stoep stond, is intussen alweer zo’n 27 jaar geleden. In die tijd heeft hij verschillende functies binnen de productie vervult, tot hij zo’n tien jaar geleden gevraagd werd voor zijn huidige functie: hoofd-expeditie. De leukste functie die hij tot nu toe heeft gehad. “Samen met de expeditieleden zorg ik ervoor dat de trappen compleet klaar komen te staan zodat de trapstellers deze kunnen inladen om ergens in Nederland te gaan monteren. Hier komt van alles bij kijken: pakbonnen verwerken, verzamellijsten uitdraaien, het compleet maken van de trappen, het contact met de trapstellers… Je doet van alles wat, en dat maak het zo leuk!” Hoewel dit in eerste instantie niet zijn dreamjob was, zou hij nu niet anders meer willen. “Achteraf ben ik blij met de functie waar ik uiteindelijk in ben beland. Ik zou nu geen timmerman meer willen worden.”

Welke trap zou je zelf kiezen?

“Ik zou zelf voor een witte, hardhouten trap gaan met Next Step treden”, vertelt Bart. Een voorkeur voor een bepaalde uitvoering heeft hij verder niet. “De uitvoeringen zoals ze op de website staan zeggen mij niet zo veel. Ik zie de trappen ook voornamelijk uit elkaar natuurlijk. In het begin ben ik wel eens mee geweest de bouw op. Dat vond ik dan heel mooi om te zien hoe snel wij zo’n trap in elkaar kunnen zetten. Maar voornamelijk zie ik ze als bouwpakketjes.”

Buiten werktijd wordt Bart blij van:

  • Motorrijden met zijn vrouw
  • Wandelen met de drie honden
  • Bezig zijn in de tuin. Bart heeft een grote tuin, in totaal heeft hij zo’n 900 m2 aan grond!