• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons
Home / Regiobouw

Regiobouw

Regiobouw in het kort

Volledige naam: Regiobouw Haarlemmermeer

Opgericht in: 2000

Aantal medewerkers: +/- 55

Gevestigd in: Schiphol-Rijk

Partner van DVT sinds: 2003

Interview met: Edon van Steijn – algemeen directeur

Over Regiobouw

Regiobouw Haarlemmermeer is een bouwbedrijf dat destijds is voortgekomen uit een fusie van drie aannemers uit de buurt. Het bedrijf is voornamelijk werkzaam in de woningbouw, maar ook in de utiliteitsbouw. “We werken voor vaste opdrachtgevers en het is eigenlijk puur waar zij mee komen,” vertelt Edon van Steijn, algemeen directeur van Regiobouw. “Wij bewegen mee met waar er vraag naar is.” De kracht van Regiobouw ligt bij het vroeg aan tafel zitten bij opdrachtgevers. “Wij kunnen al beginnen te rekenen waar andere aannemers liever eerst nog een en ander willen uitwerken. Hierdoor kunnen we niet alleen vroeg aan tafel zitten maar ook gewoon het hele project meelopen.” Regiobouw valt onder de noemer bouwbedrijf, maar is eigenlijk een moderne aannemer. “We hebben eigen timmermannen in dienst, maar huren ook onderaannemers in. Hiervoor werken we met vaste partijen.”

Regiobouw en De Vries Trappen

Naast vaste opdrachtgevers en vaste onderaannemers werkt Regiobouw ook met vaste leveranciers. “We proberen duurzame relaties aan te gaan met leveranciers. Helemaal in deze tijd merken we gewoon dat dat erg belangrijk is. Bedrijven hebben al veel werk, dus als je geen vaste partners hebt is het lastiger om aan je materialen te komen.”

Al zo’n twintig jaar is De Vries Trappen één van die vaste leveranciers, namelijk de vaste leverancier voor houten trappen. “Eigenlijk werken we al zo lang als ik me kan herinneren met De Vries Trappen. Ook vanuit de kant van de werkvoorbereiding destijds heb ik veel van de samenwerking met De Vries Trappen meegekregen. We krijgen kwaliteit geleverd en ook conform afspraken, we zien De Vries Trappen daarom ook niet voor niets als vaste leverancier voor onze houten trappen. Elk project waar een houten trap in voor komt, is een trap van De Vries Trappen.”

Soort projecten

“Projecten die we doen zijn bijvoorbeeld: kantoorpanden, winkelcentra, (grondgebonden) woningen (huur)appartementen,” somt Edon op. “We doen dus zowel utiliteitsbouw als woningbouw. Maar momenteel zijn we voornamelijk werkzaam in de woningbouw.

Dit omdat de markt daar op dit moment om vraagt, vanwege de krapte op de woningmarkt. In het verleden betrof de samenwerking met De Vries Trappen vooral grote seriematige woningbouwprojecten, maar daar zijn we nu eigenlijk vanaf gestapt en doen we meer kleinere projecten met luxere trappen.”

Regiobouw en Harryvan Kozijnen

Via de reeds lopende samenwerking met De Vries Trappen is ook een samenwerking met zusterbedrijf Harryvan Kozijnen ontstaan. “Wij waren net op zoek naar een partij die ons kozijnen kon leveren toen ons de samenwerking met zusterbedrijf Harryvan Kozijnen werd aangeboden. Na eerst één project met hen te hebben gedaan waren we heel erg te spreken, dus zijn we meer projecten samen gaan oppakken.”

Lees meer over de samenwerking tussen Regiobouw en Harryvan Kozijnen

Over Edon van Steijn

Al van jongs af aan is Edon betrokken bij Regiobouw. Vanaf dat hij een jaar of 12 oud was ging hij elke vakantie met zijn vader, die bijna vanaf het begin al een van de aandeelhouders is van Regiobouw, mee naar de bouwplaats. Op zijn 15e/16e ging hij voor het eerst op het kantoor van Regiobouw aan de slag. Eerst als vakantiebaan, later als stagiair van de opleiding bouwkunde en daarna als medewerker in de werkvoorbereiding. Helaas was dit in eerste instantie maar van korte duur, door toedoen van de financiële crisis. Gelukkig kon hij tien maanden later toch terugkeren als calculator. Ongeveer 2,5 jaar geleden maakte hij de overstap naar algemeen directeur. Maar calculeren doet hij ook nog steeds, want het bedrijf heeft als visie dat op elke belangrijke positie een directielid moet zitten.