• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons
Home / Onderhoud trap

Onderhoud trap

Een trap is een product dat veelvuldig gebruikt wordt. Of het nou een trap in een woning of bedrijfspand betreft: dagelijks worden de trappen meerdere keren en misschien zelfs door meerdere personen gebruikt. Op den duur kunnen slijtage en andere gebruikerssporen ontstaan. Daarom is het belangrijk om de trap goed te onderhouden. Bij houten trappen begint dit direct na de oplevering al: in veel gevallen moet de trap nog afgelakt worden. En hier blijft het vaak niet bij. Je kunt je voorstellen dat de trap er door het veelvuldige gebruik in de loop der jaren niet mooier op wordt. Daarom moeten houten trappen regelmatig een onderhoudsbeurt ondergaan en/of opnieuw geverfd of geolied worden. Een hoop werk dus! Gelukkig is daar een oplossing voor. We vertellen je er alles over op deze pagina.

Trappen in de grondverf afgeleverd

Het afwerken van de trap is iets dat het beste tot het laatst bewaard kan worden. Zeker wanneer het gaat om een trap in een nieuwbouwwoning. Deze worden regelmatig al in het begin van het bouwproces geplaatst en gedurende de hele bouw belopen door alle bouwlieden die in het huis bezig zijn. De treden worden hier vaak niet mooier op. Daarom worden onze trappen in de grondverf geleverd en dien je deze zelf af te schilderen.

Onderhoud trappen

De combinatie van de grondlaag en aflak bieden jouw trap de nodige bescherming. Toch kunnen er na jaren van veelvuldig gebruik, gebruikerssporen of slijtageplekken ontstaan. Daarom is een trap eens in de zoveel tijd toe aan een goede onderhouds- en/of schilderbeurt. Hoe vaak je dat doet is aan jou, maar gemiddeld genomen is dit vaak één keer in de twee jaar. Hoe je jouw trap moet onderhouden of afschilderen, verschilt per trap. Heb je een hardhouten trap en/of traptreden voorzien van een olie afwerking, dan is de manier van onderhoud bijvoorbeeld anders dan voor vurenhouten trappen/traptreden die zijn voorzien van een witte grondlaag.

Lees meer over afwerking

Onderhoudsvrije trappen van Next Step

Het onderhouden van een trap kost een hoop tijd en energie. Gelukkig is er een manier waarop je dit kunt besparen! Een paar jaar geleden ontwikkelden wij het product Next Step: traptreden met een vuren kern en een HPL-toplaag die in verschillende designs worden uitgevoerd. Next Step wordt door ons toegepast in nieuwe traptreden, maar ook in overzettreden waarmee jouw huidige trap gerenoveerd kan worden. Je kunt dus in plaats van jouw trap opnieuw schilderen ook kiezen voor een opknapbeurt in de vorm een traprenovatie. Het voordeel daarvan is dat je daarna ook nog eens voor eens en voor altijd verlost bent van het schilderen van jouw traptreden! De traprenovatie kan binnen super snel worden uitgevoerd en is in één dag klaar.

Slijtvast en onderhoudsarm

Next Step is volledig onderhoudsarm. Dankzij de unieke toplaag die slijtvast is, blijven de treden strak en mooi. De laag is vuilafstotend en waterdicht. Het schoonmaken en onderhouden van de trap was nog nooit zo gemakkelijk!

Meer over Next Step

Voorbeelden van Next Step

Nieuwe trap
Traponderhoud