• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons
Home / Nieuws / De Vries Trappen neemt belang in Harryvan kozijnen [Persbericht]

De Vries Trappen neemt belang in Harryvan kozijnen [Persbericht]

02 juni 2021

Harryvan Kozijnen in Slochteren en De Vries Trappen in Heerenveen slaan de handen ineen. De houtverwerkende bedrijven zien grote kansen om Harryvan een nog betere toekomst te geven.

“Nu Harryvan de afgelopen vijf jaar gegroeid is van zo’n anderhalf naar vier en een half miljoen euro omzet lukt het niet meer om alles zelf te doen”

Een volwaardige samenwerking op basis van gelijkwaardigheid noemt Marcel Romijn het. De aandeelhouders van De Vries Trappen kochten onlangs de helft van het bedrijf in Slochteren.  Marcel Romijn blijft aan als directeur van Harryvan. Samen met Marcel Beuzenberg, algemeen directeur van De Vries Trappen, vormt hij nu de tweekoppige directie van Harryvan.

Romijn: ,,De samenwerking was snel beklonken. We hebben persoonlijk een klik en we vullen elkaar aan. Belangrijk is dat onze visie op de markt dezelfde is en de bedrijfsfilosofieën van Harryvan en De Vries overeenkomen. Transparantie, gelijkwaardigheid, kwaliteit, duurzaamheid.’’

,,Nu Harryvan de afgelopen vijf jaar gegroeid is van zo’n anderhalf naar vier en een half miljoen euro omzet lukt het niet meer om alles zelf te doen. Ik zag dat ik meer financieel vernuft nodig heb en meer kennis over het uitbouwen van de productie als ik Harryvan een mooie, gezonde toekomst wil inleiden. Het antwoord vond ik in deze deal met De Vries.’’

Die deal behelst dat de drie aandeelhouders van De Vries de helft van Harryvan overnemen. Marcel Beuzenberg: ,,Hier is sprake van synergie en kansen. We hebben een flinke overlap in ons klantenbestand en kunnen in de toekomst welllicht een breder aanbod in de markt zetten. Maar wij zijn vooral in Harryvan gestapt omdat we veel toekomst in het bedrijf zien. Harryvan maakt een fantastisch product met vakmensen, dat was voor ons direct helder.’’ Marcel Romijn is vooral blij met de kennis en ervaring die het bedrijf binnenstromen.

De twee bedrijven blijven aparte entiteiten, met hun eigen namen. Logisch. Harryvan staat al sinds de oprichting in 1930 voor kwaliteit en betrouwbaarheid, en heeft een goede naam opgebouwd. Datzelfde geldt voor De Vries Trappen, dat dertig jaar eerder het levenslicht zag. Samen denken de bedrijven een stevige positie in te kunnen nemen in de houtverwerkende industrie in Noord-Nederland.

Harryvan Kozijnen

Harryvan Kozijnen maakt al meer dan negentig jaar houten kozijnen. Beeldbepalend zijn de kozijnen van onbehandeld hout waarmee Harrryvan bekendheid verwierf. Zowel in de projectbouw als in unieke en particuliere gebouwen in heel Nederland zijn Harryvans kozijnen terug te vinden.

De Vries Trappen

De Vries Trappen is één van de grootste trapproducenten van Nederland. De meeste van die trappen worden industrieel geproduceerd voor nieuwbouwprojecten, maar ook in het luxe maatwerksegment is De Vries een speler van formaat, net als op de restauratiemarkt.

Download hier het persbericht als PDF

Download persbericht