• Maatwerk trappen
 • Seriematige trappen
 • Next Step Traprenovatie
 • Inspiratie
 • Over ons
Home / Maatwerk trappen / Industriële trap

Industriële trap

Industriële trappen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden in woningen. De combinatie van ruw materiaalgebruik, strakke lijnen en minimalistisch design geeft een eigentijdse uitstraling aan elk interieur. Of je nu een modern loftappartement of een landelijke woning hebt, een industriële trap kan een prachtige toevoeging zijn aan iedere woning.

Kenmerken industriële woning

Een industrieel interieur kenmerkt zich door een ruwe en onafgewerkte uitstraling, geïnspireerd op oude fabrieken, lofts en industriële gebouwen. Enkele kenmerken van een industrieel interieur zijn:

 • Blootgestelde bouwelementen
 • Open ruimtelijkheid
 • Metalen accenten
 • Ruwe houten accenten
 • Grote ramen
 • Fabrieksverlichting
 • Minimalistische inrichting

Trap in industriële look

Een trap kan zeker bijdragen aan het creëren van die industriële look van jouw woning. Kies bijvoorbeeld voor een houten trap om een warme sfeer te creëren. Ook een volledig witte trap of zwarte trap wordt vaak gebruikt in dit type interieur. Witte trappen zorgen namelijk voor een rustige en tijdloze achtergrond, waardoor andere elementen meer opvallen. Kies bijvoorbeeld voor een zwart stalen muurleuning. Zwarte trappen creëren daarentegen contrast in een industrieel interieur. Een keuze is natuurlijk afhankelijk van ieders individuele smaak en voorkeur, maar bij ons voor ieder wat wils!

hotel casa
Hotel Casa
Hotel Casa
Hotel Casa
Hotel Casa

Onderhoudsarm met Next Step

Ga je voor een houten trap? Zwart of wit? Met onze Next Step-collectie creëer je moeiteloos deze uitstraling. Zo heb jij een industriële trap én geniet je ook nog eens van de voordelen van Next Step. Onderhoudsarm, slijtvast, antislip, duurzaam en stijlvol! De mogelijkheden zijn eindeloos.

Eindeloze mogelijkheden

Er zijn vele mogelijkheden om jouw industriële interieur een boost te geven. Naast de keuze van de traptreden zijn er natuurlijk ook nog andere manieren om jouw trap een industriële look te geven. Een hekwerk met stalen spijlen, zwart stalen muurleuningen en noem maar op. Een combinatie versterkt de samenhang en consistentie van het industriële thema. Genoeg mogelijkheden om jouw trap die industriële look te geven zoals jij dat wenst.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op. Of blader eens door onze digitale catalogus heen en ontdek wat er voor jouw industriële trap allemaal mogelijk is.

Industriële trap in jouw woning

Een trap is het middelpunt van een woning en trekt in vele gevallen vaak de aandacht. Daarom moet dit natuurlijk wel aansluiten op de rest van het interieur. Gelukkig kun je op meerdere manieren jouw trap een industriële uitstraling geven.

Industriële trap van hout

Een houten trap geeft echt sfeer aan jouw interieur. De kleur van hout zorgt namelijk voor een warme uitstraling. Daarnaast geeft het ook karakter aan de ruimte. We kunnen een houten trap zo maken zoals jij dat wenst, dus ook in een industriële look. Een industriële trap van hout kan op verschillende manieren uitgevoerd worden. Maar het begint natuurlijk altijd bij de houtsoort, van eiken trappen tot hardhouten trappen. Kies de industriële trap van hout die past bij jouw interieur.

Industriële dichte trap

Ga je voor een open of dichte trap in jouw interieur? Een open trap past vanwege zijn minimalistische uitstraling goed binnen een industrieel interieur. Ook een dichte trap past hier perfect bij. Het strakke ontwerp van een industriële dichte trap sluit goed aan bij de stoere en ruwe uitstraling van een industrieel interieur. Daarnaast profiteer je ook nog eens van meer veiligheid, geluidsdemping en heb je de mogelijkheid om een extra opbergruimte te creëren onder de trap. Kortom, een industriële dichte trap is zowel functioneel als esthetisch een goede keuze.

Prijs van een industriële trap? Vraag een offerte aan

Ben je geïnteresseerd in het kopen van een industriële trap? Vraag dan gemakkelijk een offerte aan. We nemen contact met je op en zullen de mogelijkheden bespreken. Wil je een bezoek brengen aan onze showroom? Plan dan een afspraak in. Wij zijn op afspraak via jouw aannemer of dealer geopend. Wanneer je zelf je eigen trap kunt plaatsen, neem dan eens een kijkje bij Trappenmaat van De Vries Trappen. Hier bestel je jouw eigen bouwpakket trap, om vervolgens zelf in elkaar te zetten.