• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons
Home / Jubileumboek

Jubileumboek De Vries Trappen

Van aannemerij tot De Vries Trappen

Aan het begin van de 19e eeuw begint het dorp Gorredijk na een lastigere periode opnieuw op te leven met verschillende nieuwe bedrijven. Eén daarvan is de aannemerij van Feitze Jans de Vries en zijn drie zonen.

De aannemerij heeft een kleine werkplaats voor trappen en kozijnen. Dat breidt zich snel uit. Na de oorlog stopt het bedrijf met aannemers-activiteiten en gaat als timmerfabriek verder. In 1966 ontstaat het idee de trappenafdeling naar Terband te verhuizen. Maar al snel is daar niet genoeg ruimte meer voor en verhuist het bedrijf naar Heerenveen.

Na verschillende overnames, eerst door Rugby Groep en later Doorwin, komt het bedrijf in 2000 op eigen benen te staan. In een rap tempo vinden er allerlei ontwikkelingen plaats:
De Vries Trappen krijgt een showroom, gaat naast seriematige trappen ook steeds meer maatwerk trappen leveren, QRM wordt geïntroduceerd en de hele productiehal wordt verbouwd. Het product Next Step wordt ontwikkeld, een trappenwebshop wordt gelanceerd en met de overname van een kozijnenfabriek in Slochteren maakt het bedrijf een terugkeer naar haar oorspronkelijke activiteiten; het vervaardigen van zowel trappen als kozijnen.

De rode draad in het hele verhaal: bij De Vries Trappen doe je het samen. Door de jaren heen heeft het bedrijf een hechte band opgebouwd met medewerkers, relaties en partners. Hun vertrouwen en toewijding hebben De Vries Trappen gemaakt tot wat het vandaag de dag is.