• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons

Koop een symbolische baksteen en draag jouw steen(tje) bij aan de bouw van één woning in Malindi!

Blessed Generation, samen bouwen aan een betere toekomst van kinderen in Kenia!

Lighthouse project

Blessed Generation geeft kinderen in Kenia een thuis en goed onderwijs. Dankzij de hulpprogramma’s van Blessed Generation hebben meer dan duizend kwetsbare kinderen in Kenia weer een kans. Eén van die programma’s is het ‘Lighthouse project’. Blessed Generation stelt op en rondom haar eigen terrein in Malindi huisjes beschikbaar voor pleegzorg- en adoptiegezinnen en stimuleert zo vervangende gezinsvorming. Gezinnen die bereid zijn meerdere kinderen te willen adopteren of tijdelijk pleegzorg te kunnen bieden, komen in aanmerking om in het Lighthouse project te gaan wonen. De kinderen groeien op deze manier op in een gezin en Blessed Generation ondersteunt de gezinnen met huisvesting, scholing en eventuele andere zorg. De kinderen worden officieel toegewezen aan het adoptiegezin, zodat Blessed Generation wettelijk niet meer de ouderlijke zorg heeft. In 2022 zijn de eerste zes gezinshuisjes gerealiseerd, waar inmiddels ook de eerste gezinnen al wonen. De doelstelling is om het project uit te breiden naar 24 huisjes.

Ons motto, ‘verbinders in de bouw’, sluit goed aan bij dit hulpprogramma. Als De Vries Trappen hebben we voor een doel gekozen dat velen van ons verbindt: de bouw. In dit geval de bouw van één woning voor een gezin in Malindi. Help je ons mee hen een mooie toekomst te geven?

Bekijk hieronder een korte compilatie van de bouw en reacties van het eerste ingetrokken gezin!

'Geld hebben maakt niet gelukkig, iemand anders daarmee helpen wel'

Ria Fennema

Ria Fennema verhuisde in 2001 van Hurdegaryp, Friesland, naar Kenia om een weeshuis in Ruiru, nabij Nairobi, over te nemen. In 2004 kwam Ria's man Fester Medendorp naar Kenia. Samen bouwden zij de hulp aan kansarme kinderen verder uit. Inmiddels draaien de hulpprogramma's van Blessed Generation op 3 locaties in Kenia. Ria en Fester zetten zich samen met ruim honderd Keniaanse medewerkers en de lokale kinderbescherming vol overtuiging in de kinderen weer een kans te geven in het leven.

Meer weten over Blessed Generation?

Lees meer