9.7/10 115 reviews
  • Hulp nodig?
  • Contact
  • Bouwpakket trap op maat
  • Traprenovatie onderdelen
  • Traptreden op maat
Vanaf 6 werkdagen geleverd*
Gratis bezorgd op locatie vanaf € 640,-
KOMO-gecertificeerd
Op de millimeter nauwkeurig
Duurzame materialen
Home / Trap materiaal

Trap materiaal

Home / Trap materiaal

Op zoek naar trap materiaal om een versleten trap te renoveren? Bij Trappenmaat bestel je eenvoudig alle traponderdelen die jij nodig hebt. Kies bijvoorbeeld voor HPL overzettreden, stootborden en meer.

Welke traponderdelen zijn er?

Een trap bestaat uit verschillende onderdelen. Natuurlijk zijn de traptreden, stootborden en trapleuningen de bekendste materialen. Voor een volledige traprenovatie mogen aanvullende onderdelen niet ontbreken. Wat dacht je bijvoorbeeld van afwerkstrips, losse neuzen en eventueel een nieuwe vloer? In de webshop van Trappenmaat koop je al het benodigde trap materiaal.

Webshop

Ben je zelf een handige klusser? Of ken je iemand die jouw trap kan renoveren? Dan ben je bij Trappenmaat aan het juiste adres. De verschillende traponderdelen worden aan huis bezorgd. Daarna kun je deze zelf (laten) monteren. Een traprenovatie is een goedkoop alternatief voor een geheel nieuwe trap.

Traptreden

De HPL overzettreden van Trappenmaat plaats je over de oude traptreden heen. Voor al onze traponderdelen wordt HPL-materiaal gebruikt. Dit staat voor hogedruklaminaat. De drie verschillende lagen van de HPL overzettreden, de basislaag, de decoratielaag en de bovenplaat, worden onder hoge druk samengeperst tot één sterke plaat.

Overzettreden zijn beschikbaar in tal van designs, zodat er voor ieder interieur wel een passende optie is. Hierbij een greep uit de mogelijke stijlen:

Eikenlook overzettreden
Betonlook overzettreden

Stootborden

Een dichte trap is voorzien van stootborden. Dit zijn de verticale houten planken die worden geplaatst tussen de verschillende traptreden. Ook deze zijn in bovenstaande designs beschikbaar. Met stootborden profiteer je van minder geluidsoverlast en warmteverlies. Daarnaast is een dichte trap veiliger voor kinderen en huisdieren. In onze webshop bestel je stootborden in 1 meter en 1,5 meter, waarna je ze zelf precies op maat zaagt.

Trapleuning

Ook trapleuningen zijn een belangrijk onderdeel van je trap. Vooral omdat deze benodigd zijn om veilig de trap te belopen. Op dit moment zijn trapleuningen nog niet verkrijgbaar in onze webshop, maar dit kan op een later moment wijzigen. Voor een geheel nieuwe maatwerk trap inclusief leuningen kun je een offerte aanvragen bij De Vries Trappen.

Overig trap materiaal

Naast overzettreden en stootborden kun je in onze webshop terecht voor afwerkstrips, losse neuzen, vloeren, plakplinten en montagebenodigdheden. Zo kun je een complete traprenovatie uitvoeren dankzij het beschikbaar trap materiaal.

Traponderdelen kopen via Trappenmaat

Geïnteresseerd in het kopen van losse traponderdelen? In onze webshop vul je eenvoudig het gewenste aantal overzettreden, stootborden of vloerdelen in. Na een traprenovatie profiteer je nog jaren van je trap. Het HPL materiaal is namelijk slijtvast, onderhoudsarm, kleurvast, waterbestendig en tevens antislip.