• Bouwpakket trap op maat
  • Traprenovatie onderdelen
  • Traptreden op maat
Vanaf 6 werkdagen geleverd*
Gratis bezorgd op locatie vanaf € 640,-
KOMO-gecertificeerd
Op de millimeter nauwkeurig
Duurzame materialen
Home / Over Trappenmaat

In acht stappen naar een nieuwe trap

Home / Over Trappenmaat

Met Trappenmaat is het voor iedereen mogelijk een trap op maat te bestellen. De trappenconfigurator bestaat uit acht stappen waarin je de specificaties van je trap kunt invoeren. We leggen je kort uit welke informatie we van je nodig hebben!

Stap 1 – Grondvorm

Kies in deze stap één van de vijf beschikbare grondvormen. In de grondvorm geef je aan op welke punten de trap een draai maakt.

Grondvorm | Steektrap
Grondvorm | Onderkwart trap
Grondvorm | Bovenkwart trap
Grondvorm | Dubbelkwart trap
Grondvorm | Halfslag trap

Stap 2 – Draairichting

Welke kant de trap op draait, geef je aan in de tweede stap. Ook de steektrap heeft een draairichting, afhankelijk van de muurzijde. Staat de muur aan de linkerzijde van de trap, dan is het een rechtsdraaiende steektrap.

Stap 3 – Maatvoering

In deze stap voer je de afmetingen van de trap in. Naar aanleiding van je keuzes bij stap 1 en stap 2 wordt een bovenaanzicht van jouw trap gemaakt, waar je zelf de afmetingen op kunt invoeren. Let op, sommige afmetingen worden automatisch gegenereerd nadat je de eerste afmetingen hebt ingevoerd.

Tip

Meer informatie

Kom je er tijdens het bestellen niet uit? Klik op de informatie icoontjes (i) voor hulp tijdens het gebruiken van de configurator.

Stap 4 – Balustrade en muurleuningen

Geef hier aan op welke zijden van je trap een trapleuning of balustrade wordt geplaatst. Op de afbeelding die is gegenereerd na Stap 1 en Stap 2, kun je aankruisen op welke zijde je een balustrade of trapleuning wil.

Stap 5 – Vloerhekken

Om te voorkomen dat je in het trapgat valt, plaatsen we vloerhekken. Als je vloerhekken wil bestellen, kun je dat in deze stap aangeven. Kies uit vier gangbare trapgaten en vul de gewenste afmetingen in op de zijden waar je een vloerhek nodig hebt.

Tip

Maatvoering vloerhekken

Wil je vloerhekken bij je trap bestellen? Bestel dan 100mm extra per zijde. Zo kan het vloerhek precies op maat gezaagd worden.

Stap 6 – Traptreden

Maak een keuze uit het ruime aanbod aan designs van jouw traptreden. We kunnen vurenhouten en eikenhouten traptreden leveren, evenals een ruim aanbod aan Next Step designs.

Stap 7 – Open of dichte trap

Een dichte trap heeft stootborden tussen de treden. Geef in deze stap aan of je stootborden op je trap wil en of je deze stootborden in MDF of als bijpassend Next Step design wil ontvangen.

Stap 8 – Aanvullende opties

In de laatste stap kun je nog enkele accessoires toevoegen aan je trap, zoals antislip-strips en hardboard bescherming op maat. Ook is het mogelijk een montageset (schroeven) bij te bestellen.

Klaar met je bestelling? Dan kun je de trap in je winkelmand plaatsen!

Tip

Next Step treden

Next Step treden zijn antislip en krasvrij. Ideaal om te plaatsen tijdens de bouw. Bij deze treden hoef je geen antislip strips te bestellen.