9.7/10 115 reviews
  • Hulp nodig?
  • Contact
  • Bouwpakket trap op maat
  • Traprenovatie onderdelen
  • Traptreden op maat
Vanaf 6 werkdagen geleverd*
Gratis bezorgd op locatie vanaf € 640,-
KOMO-gecertificeerd
Op de millimeter nauwkeurig
Duurzame materialen
Home / Zelf inmeten

Zelf je trap inmeten

Home / Zelf inmeten

Het inmeten van een trap klinkt als een uitdagende taak, maar Trappenmaat biedt je alle mogelijkheden om zelf aan de slag te gaan. In de configurator voer je stap voor stap in wat de eigenschappen van de trap zijn die je nodig hebt. Of het nu gaat om een onderkwart trap, een bovenkwart trap, een dubbelkwart trap, en halfslagtrap of een steektrap, je kunt eenvoudig aangeven wat je nodig hebt. Via Trappenmaat heb je in een handomdraai een trap op maat.

Trap inmeten met trappenmaat

In de configurator kun je eenvoudig de maten doorgeven van de de trap. Waar je ook bent, met Trappenmaat heb je altijd snel een prijs paraat van een je trap. Weet je niet welke maten je precies moet opmeten en invoeren? In de configurator staat precies uitgelegd welke informatie wij van je nodig hebben. Ook kun je op de pagina Over Trappenmaat alvast bekijken welke stappen je in de configurator gaat doorlopen. Nadat je in de configurator de grondvorm, draairichting, de maten en de accessoires hebt doorgegeven, gaan wij direct voor je aan de slag.

Hieronder vind je koppelingen naar de pagina’s met de verschillende inmeetinstructies.

Inmeten

Steektrap

Een steektrap is een trap die recht naar boven gaat. Het is de meest eenvoudige trap om zelf in te meten. Bekijk de instructiepagina voor meer informatie over het inmeten van deze trap.

Ga naar de instructie
Inmeten

Onderkwart trap

De onderkwarttrap maakt aan de onderzijde van de trap een bocht. Deze trap is een bekend gezicht in de meeste huizen in Nederland. Op de speciale instructiepagina leer je hoe je de maatvoering kunt doorgeven.

Ga naar de instructie
Inmeten

Bovenkwarttrap

Bij de bovenkwarttrap draait de trap aan de bovenkant een kwartslag. De trap gaat als een steektrap recht omhoog, om aan het eind een draai te maken. Op de instructiepagina leer je de fijne kneepjes van het inmeten van een bovenkwarttrap.

Ga naar de instructie
Inmeten

Dubbelkwart trap

Wanneer er tweemaal een draai in de trap zit, spreken we van een dubbelkwart trap. Op de speciale inmeetpagina, kom je alles te weten over het inmeten van een dubbelkwart trap.

Ga naar de instructie
Inmeten

Halfslagtrap

Een halfslagtrap maakt een draai van 180 graden om één spil. Ga naar de instructies om te weten te komen hoe je een halfslagtrap moet inmeten.

Ga naar de instructie
Inmeten

S-trap

Ga naar de instructies om te weten te komen hoe je een S-trap moet inmeten.

Ga naar de instructie

Hulp bij trap inmeten

Ook wanneer je vragen hebt over het inmeten bij Trappenmaat, staan wij voor je klaar. Wellicht vind je bij de veelgestelde vragen het antwoord op je vraag. Mocht je er zelf toch niet uitkomen, neem dan contact met ons op.