0
Geleverd waar en wanneer je wilt
Levering vanaf 8 werkdagen
Bestel zelf je trap op maat
Vertrouwde kwaliteit
Home / Zelf inmeten

Zelf je trap inmeten

Het inmeten van een trap klinkt als een uitdagende taak, maar Trappenmaat biedt je alle mogelijkheden om zelf aan de slag te gaan. In de configurator voer je stap voor stap in wat de eigenschappen van de trap zijn die je nodig hebt. Of het nu gaat om een onderkwart trap, een bovenkwart trap, een tweekwart trap, of een steektrap, je kunt eenvoudig aangeven wat je nodig hebt. Met Trappenmaat heb je in een handomdraai een trap op maat.

Trap inmeten met trappenmaat

In de configurator kun je eenvoudig de maten doorgeven van de de trap. Waar je ook bent, met Trappenmaat heb je altijd snel een prijs paraat van een vuren gegronde trap. Weet je niet welke maten je precies moet opmeten en invoeren? In de configurator staat precies uitgelegd welke informatie wij van je nodig hebben. Ook kun je op de pagina Over Trappenmaat alvast bekijken welke stappen je in de configurator gaat doorlopen. Nadat je in de configurator de grondvorm, draairichting, de maten en de accessoires hebt doorgegeven, gaan wij direct voor je aan de slag.

Hieronder vind je koppelingen naar de pagina’s met de instructievideo’s.

Inmeten

Steektrap

Een steektrap is een trap die recht naar boven gaat. Het is de meest eenvoudige trap om zelf in te meten. Bekijk de instructiepagina voor meer informatie over het inmeten van deze trap.

Ga naar de instructievideo's
Inmeten

Onderkwart trap

De onderkwarttrap maakt aan de onderzijde van de trap een bocht. Deze trap is een bekend gezicht in de meeste huizen in Nederland. Op de speciale instructiepagina leer je hoe je de maatvoering kunt doorgeven.

Ga naar de instructievideo's
Inmeten

Bovenkwarttrap

Bij de bovenkwarttrap draait de trap aan de bovenkant een kwartslag. De trap gaat als een steektrap recht omhoog, om aan het eind een draai te maken. Op de instructiepagina leer je de fijne kneepjes van het inmeten van een bovenkwarttrap.

Ga naar de instructievideo's
Inmeten

Tweekwart trap en Halfslag trap

Wanneer er tweemaal een draai in de trap zit, spreken we van een tweekwart trap. Op de speciale inmeetpagina, kom je alles te weten over het inmeten van een tweekwart trap.

Ga naar de instructievideo's

Hulp bij trap inmeten

Wil je toch gebruik maken van onze vertrouwde inmeetservice? Geen enkel probleem. Onze inmeter kan overal in Nederland bij je langskomen om een nauwkeurige meting te maken van de ruimte.

Ook wanneer je vragen hebt over Trappenmaat, staan wij voor je klaar. Wellicht vind je bij de veelgestelde vragen het antwoord op je vraag. Mocht je er zelf toch niet uitkomen, neem dan contact met ons op.