9.7/10 117 reviews
  • Hulp nodig?
  • Contact
  • Bouwpakket trap op maat
  • Traprenovatie onderdelen
  • Traptreden op maat
Vanaf 6 werkdagen geleverd*
Gratis bezorgd op locatie vanaf € 640,-
KOMO-gecertificeerd
Op de millimeter nauwkeurig
Duurzame materialen
Home / Spiltrap

De spiltrap (wenteltrap)

Je eigen trap samenstellen
Home / Spiltrap

Een spiltrap is een type wenteltrap waarbij de treden bevestigd zitten aan de spil (oftewel de as). Een spiltrap, wenteltrap of halfslag trap is uitermate geschikt voor grote hoogteverschillen. Tegelijkertijd geeft een spiltrap een robuust en ruimtelijk gevoel.

Verschil tussen de spiltrap, wenteltrap en halfslag trap

Een spiltrap lijkt in veel opzichten op een wenteltrap en halfslag trap. Ten eerste worden spiltrappen vaak wenteltrappen genoemd. Er is wel degelijk een verschil tussen deze twee type trappen. Bij de spiltrap zitten de treden bevestigd aan een centrale spil, terwijl een wenteltrap rond een vrije ruimte draait. Hierbij vormen de onderste en bovenste traptreden een verbinding tussen twee verschillende verdiepingen. Ook de halfslag trap maakt gebruik van één spil waar de treden aan bevestigd zitten. Deze trap draait als het ware 180 graden naar boven toe.

De voordelen van een spiltrap

Een groot voordeel van de spiltrap is dat het – in vergelijking met veel andere trapsoorten – minder ruimte in beslag neemt. Dankzij het 180 graden draaien om de spil zal deze type wenteltrap eveneens goed passen in een klein trapgat. Hierdoor maak je dus optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Bovenal is een spiltrap ook zeer stijlvol waardoor ze moeiteloos in je interieur opgenomen kunnen worden. Kies ervoor om de spiltrap open te laten voor extra licht en een ruimtelijk gevoel. Het is tevens des te makkelijker om de wenteltrap schoon te maken. De spiltrap wordt, niet geheel onverwachts, gedragen door de spil. Bij een wenteltrap worden juist de zijbomen gebruikt als draagconstructie. Op zoek naar een trap met 2 kwarten? Kijk dan eens naar een S-trap.

Stel je eigen halfslag trap samen

Trappenmaat is hét online bestelplatform voor iedereen die zelf de handen uit de mouwen wil steken wanneer het om trappen gaat. Bij ons kun je een bouwpakket trap op maat kopen, waar je vervolgens zelf mee aan de slag kunt.

Je eigen trap samenstellen

De verschillende houten trappen

Bij Trappenmaat van De Vries Trappen heb je keuze uit verschillende houten spiltrappen. Je kunt ze namelijk zelf eenvoudig samenstellen in onze handige configurator! Kies bijvoorbeeld uit verschillende typen treden en stootborden. Wist je bijvoorbeeld dat wij onze eigen traptreden ontwikkeld hebben? Voeg deze Next Step traptreden toe in de configurator en profiteer van een unieke HPL toplaag die ervoor zorgt dat de treden extreem slijtvast en antislip zijn. Het hout dat wij gebruiken voor je houten trap komt deels uit verantwoord beheerde bossen in Scandinavië. Een ander deel komt uit eveneens verantwoord beheerde bossen met het FSC®-certificaat. Hierdoor dragen wij ons steentje bij aan het milieu en onze omgeving.

Een wenteltrap samenstellen bij Trappenmaat?

Heb je interesse in het kopen van een wenteltrap of spiltrap. Trappenmaat zorgt ervoor dat je gemakkelijk jouw eigen trap samenstelt. Bij ons bestel je namelijk een bouwpakket voor een trap op maat, waar je dan zelf mee aan de slag kunt gaan! In onze configurator doorloop je 8 stappen waarna je jouw gewenste trap aan huis laat bezorgen. Vul zelf de precieze afmetingen in zodat je geen concessies in maatvoering hoeft te doen. Nog een voordeel van deze configurator is dat je gelijk de prijs te zien krijgt. Al vanaf 6 dagen wordt jouw spiltrap bezorgd op een zelfgekozen locatie door heel Nederland. Hulp nodig bij het bepalen van de afmetingen en het monteren? Geen probleem. Lees de inmeetinstructie en montagehandleiding goed door.

Een trap renoveren

Ben je nog niet toe aan een gloednieuwe wenteltrap? En wil je liever jouw huidige spiltrap renoveren? Kies dan voor een traprenovatie. Wij zorgen ervoor dat je gerenoveerde spiltrap aan al je wensen zal voldoen. Hierbij profiteer je tevens van een 100% vaste prijsgarantie.