• Bouwpakket trap op maat
  • Traprenovatie onderdelen
  • Traptreden op maat
Vanaf 6 werkdagen geleverd*
Gratis bezorgd op locatie vanaf € 640,-
KOMO-gecertificeerd
Op de millimeter nauwkeurig
Duurzame materialen
Home / Montagehandleiding

De montagehandleiding

Home / Montagehandleiding

Een beetje hulp kan nooit kwaad, vooral wanneer je zelf je trap in elkaar gaat zetten. Als je een trap hebt besteld bij Trappenmaat, ontvang je een bouwpakket met losse onderdelen die nog in elkaar gezet moeten worden. Voor wie nog nooit een trap heeft gemonteerd, kan dit best een uitdagende klus zijn. Je wilt je geen zorgen maken over de veiligheid van de constructie, terwijl het geheel er ook nog netjes moet uitzien.

Een trap monteren kan op verschillende manieren gebeuren. Het is afhankelijk van de ruimte waarin je moet werken, van de trap en van je eigen werkwijze. Er zijn talloze manieren om een trap op te bouwen, al onze monteurs doen het op hun eigen manier. Om je een houvast te geven hebben we de meest gangbare en eenvoudige werkwijzen voor je vastgelegd in twee montagehandleidingen.

Montagehandleiding voor de trap

Wanneer je alle ruimte hebt, is de meest eenvoudige manier de trap liggend op de grond op te bouwen, om hem vervolgens omhoog te hijsen. Wanneer je werkt met een beperkte ruimte is het beter om de trap staand (van onderen naar boven) op te bouwen. Voor beide situaties hebben we handleidingen gemaakt, die je hieronder kunt downloaden!

Handleiding: De trap verticaal monteren

Download Trappenplan - Verticaal monteren

Handleiding: De trap horizontaal monteren

Download Trappenplan - Horizontaal monteren