9.7/10 118 reviews
  • Hulp nodig?
  • Contact
  • Bouwpakket trap op maat
  • Traprenovatie onderdelen
  • Traptreden op maat
Vanaf 6 werkdagen geleverd*
Gratis bezorgd op locatie vanaf € 640,-
Gegarandeerde kwaliteit
Professionele service
Home / Kwartslag trap

Kwartslag trap bestellen

Kwartslag trap op maat samenstellen
Home / Kwartslag trap

Een kwartslag trap wordt gekenmerkt door de enkele of dubbele kwartslag die de trap maakt. Dit kan zowel onder- als bovenaan de trap. Of kies voor een dubbelkwart trap. Daarna volgt een recht gedeelte, ook wel de steektrap genoemd. De kwartslag trap biedt in veel situaties een goede oplossing.

Voordelen van een kwartslag trap

De kwartslag of de kwart trap is ideaal voor wanneer je bijvoorbeeld een smalle ruimte hebt. Een trap met kwartslag oogt ook nog eens uniek. Je krijgt namelijk een bewegingseffect dat je nu eenmaal niet krijgt bij een rechte trap. Je vindt deze trap als onderkwart, bovenkwart en dubbelkwart. Dit is afhankelijk van de beschikbare ruimte en indeling van de ruimte.

Wil je zowel boven als beneden een kwartslag draai? Een trap met deze 180 graden draai wordt een dubbelkwart trap genoemd. Je profiteert bij dit type trap van ruimte onder de trap, ideaal voor een kapstok of schoenenrek. Hierdoor is de trap ook nog eens ruimtebesparend! Een trap met enkele draai en dubbele draai worden respectievelijk enkelscheluw en dubbelscheluw genoemd.

Kwartslag trap op maat samenstellen

Trappenmaat is hét online bestelplatform voor iedereen die zelf de handen uit de mouwen wil steken wanneer het om trappen gaat. Bij ons kun je een bouwpakket trap op maat kopen, waar je vervolgens zelf mee aan de slag kunt.

Kwartslag trap op maat samenstellen

Kwartslag trap zelf maken

In onze configurator stel je jouw kwartslag trap samen zoals jij wilt. Je selecteer namelijk je gewenste grondvorm, draairichting, de maten en de accessoires. Daarnaast bepaal je zelf of je de trap open of dicht wilt. Een open trap zorgt voor een ruimtelijker gevoel en is makkelijker schoon te maken.

Aan de andere kant is een dichte trap uiteraard opvallender in je interieur. Wat betreft de traptreden voor je trap met kwartslag kun je dan ook alle kanten op.

Kwartslag trap berekenen

Wanneer je hulp nodig hebt bij het bepalen van de afmetingen en het monteren, dan kun je onze inmeetinstructie en montagehandleiding doornemen. Hierdoor wordt het des te makkelijker om een kwartslag trap te berekenen. Voor ieder type is er een instructie om je trap in te meten en te monteren.

Nadat je in de configurator de grondvorm, draairichting, maten en accessoires hebt doorgegeven, gaan wij direct voor je aan de slag. Vanaf 6 dagen zul je jouw bouwpakket al thuis ontvangen en kun je zelf aan de slag gaan!