9.7/10 118 reviews
  • Hulp nodig?
  • Contact
  • Bouwpakket trap op maat
  • Traprenovatie onderdelen
  • Traptreden op maat
Vanaf 6 werkdagen geleverd*
Gratis bezorgd op locatie vanaf € 640,-
Gegarandeerde kwaliteit
Professionele service
Home / S-trap

S-trap op maat

Je eigen S-trap samenstellen
Home / S-trap

Een S-trap kan een oplossing bieden in een kleine en lastige ruimtes. Een S-trap is een type trap die tweemaal een kwartslag draait, in verschillende richtingen. Het is een goed alternatief voor wanneer een steektrap of halfslag trap niet mogelijk is.

Voordelen van een S-trap

Een S-trap is perfect voor bepaalde situaties. De S-trap neemt namelijk minimale ruimte in beslag en kan hierdoor eenvoudig in kleine ruimtes geplaatst worden. Dit type trap wordt vaak gekozen in moeilijke situaties. De looprichting bij een deze trap kan wennen zijn vanwege de twee verschillende draairichtingen. Dit is anders dan bij een steektrap of kwartslag trap.

Hoewel deze trap niet vaak gekozen wordt, beschikt Trappenmaat over de kennis en expertise om een S-trap op maat als bouwpakket te realiseren.

Stel je eigen S-trap samen

Trappenmaat is hét online bestelplatform voor iedereen die zelf de handen uit de mouwen wil steken wanneer het om trappen gaat. Bij ons kun je een bouwpakket trap op maat kopen, waar je vervolgens zelf mee aan de slag kunt.

Je eigen S-trap samenstellen

Voorzien van verdreven treden

Wanneer je kiest voor een S-trap, dan zal er gebruik worden gemaakt van verdreven treden. Dit type trede kenmerkt zich door de voorkant die niet evenwijdig loopt aan de voorkant van de erboven gelegen traptrede. Verdreven treden zorgen ervoor dat de trap draait. Bovendien zal dit de trap beter beloopbaar maken.

Naast dit type trap beschikken tevens wenteltrappen en spiltrappen over verdreven treden. Bij het samenstellen van jouw perfecte bouwpakket kies je naast de traptreden ook de gewenste draairichting, de muurleuning en vloerhekken.

S-trap
Render afbeelding van een vurenhouten open S-trap in de hal

Trapbouwpakket in onderdelen

Bij Trappenmaat kun je terecht voor vurenhouten trapbouwpakketten. Maar uit welke onderdelen bestaat een trap eigenlijk? En hoe zien deze onderdelen eruit? Alles wat je wilt weten over ons trapbouwpakket kun je lezen op deze pagina.

Lees meer

Kies jouw gewenste S-trap bouwpakket

Zie je het zitten om je eigen S-trap te monteren? Stel je trap samen, laat het bouwpakket op de door jou gewenste locatie bezorgen en ga zelf aan de slag! Heb je hulp nodig bij het berekenen van een trap? Neem dan onze inmeetinstructie en montagehandleiding door. Hier vind je voor elk type trap een instructie om je trap in te meten en te monteren.

Na het samenstellen in onze configurator gaan wij aan de slag om jouw bouwpakket vanaf 6 dagen aan huis te leveren. Bij Trappenmaat vinden we het belangrijk dat het geleverde bouwpakket er goed en verzorgd uitziet. Bij ons wordt de houten trap geschuurd en in grondverf geleverd.