0
Geleverd waar je wilt
Gratis verzending
Geen concessies in je maatvoering
Inclusief werktekening
Home / Kennisbank / Een dubbelkwart trap

Tweekwart trap

De draaitrap, de tweekwart- of de dubbelkwart trap. Het zijn allemaal benamingen voor een trap die twee keer een kwartslag (90 graden) draait en twee spillen heeft. Deze trap draait aan de onderkant een kwartslag, gaat een stukje rechtdoor naar boven en maakt aan de bovenkant weer een kwartslag draai.

De perfecte trap voor jouw woning

Een dubbelkwart trap is een mooie verbinding tussen twee verdiepingen. Het fijne aan deze trap is dat hij zowel in een kleine als in een grote ruimte past. Door de draai die een dubbelkwart trap maakt, krijg je een bewegingseffect dat je nu eenmaal niet krijgt met een gewone, rechte trap. Dit zorgt ervoor dat de trap een mooie ruimtelijke sfeer geeft.

Het gemak van Trappenmaat

Met Trappenmaat kan je in acht stappen jouw dubbelkwart trappen samenstellen. Het is dan belangrijk dat je goed je trap gaat inmeten. In de configurator wordt op een duidelijke manier uitgelegd welke informatie wij van jou nodig hebben en hoe je dit het beste kan doen. Het is handig om alvast de inmeetinstructie voor de tweekwart trap goed door te lezen.

Next Step traptreden

Bij het bouwpakket kan je ook de keuze maken om gebruik te maken van Next Step treden. De Next Step traptreden zijn er in allerlei designs. Daarnaast zijn de treden voorzien van een HPL toplaag wat betekent dat de treden slijtvast en antislip zijn. Meer weten?

Lees hier verder

Open of dicht

Een open of een dichte trap is best een belangrijke keuze. Je kunt kiezen voor een open trap, waardoor je een meer ruimtelijk gevoel krijgt. Het laat daarnaast ook meer licht door waardoor je ook echt een open gevoel krijgt. Daarentegen zorgt een dichte trap, door het aanbrengen van stootborden, juist voor een veiliger gevoel wanneer je de trap oploopt.