9.7/10 108 reviews
  • Hulp nodig?
  • Contact
  • Bouwpakket trap op maat
  • Traprenovatie onderdelen
  • Traptreden op maat
Vanaf 6 werkdagen geleverd
Gratis bezorgd op locatie vanaf € 640,-
KOMO-gecertificeerd
Op de millimeter nauwkeurig
Duurzame materialen
Home / Van vlizotrap naar vaste zoldertrap

Vlizotrap vervangen door vaste trap

Vraag offerte aan
Home / Van vlizotrap naar vaste zoldertrap

Een vlizotrap vervangen door een vaste trap kan worden gedaan om verschillende redenen. Misschien heb je destijds er voor gekozen om de zolder te gebruiken voor berging, maar ligt de voorkeur nu bij een extra slaapkamer op de zolderverdieping. Het is dan aan te raden om de vlizotrap te vervangen naar een vaste trap.

Voordelen van een vaste trap

Met een vaste zoldertrap loop je een stuk veiliger omhoog, mede dankzij de trapleuning. Ook is een vaste trap uiteraard meer stabiel dan een (oude) vlizotrap. Toch komt er wel wat bij kijken wanneer je van vlizotrap naar vaste trap gaat. Hieronder lees je daar meer over.

Met Trappenmaat bezorgen wij een bouwpakket op maat zodat je zelf bezig kan met het monteren van jouw vaste houten zoldertrap. Het bestellen van dit bouwpakket gaat gemakkelijk na diverse stappen in onze configurator. Kies de gewenste draairichting, muurleuning, vloerhekken en traptreden. Daarna kun je, aan de hand van de bouwtekening, de vaste trap zelf monteren.

Zoldertrap op maat samenstellen

Houd hier rekening mee

Het is eerst belangrijk om te weten of jouw zolder geschikt is voor een vaste trap. Het trapgat moet groot genoeg zijn voor een vaste trap, wanneer er eerst een vlizotrap zat is het trapgat vaak te klein. Vaak zit de vlizotrap ook op een plek waar een vaste trap niet past. In dat geval moet het gehele gat worden gedicht en moet er ergens een nieuw trapgat komen. Wanneer je zelf een ervaren klusser bent kun je dit zelf doen, zo niet, dan raden wij het aan om een expert in te schakelen.

Daarnaast is het ook goed om te kijken naar de stahoogte op de zolder. Kun je goed rechtop staan daar? Ander is het misschien toch geen goed idee om de zolder om te toveren naar bijvoorbeeld een slaapkamer en een vlizotrap te vervangen door een vaste trap.

Ronald ging voor een vaste zoldertrap met Trappenmaat

Toen Ronald zijn vlizotrap wilde vervangen door een vaste trap stuitte hij na veel zoeken en vergelijken uiteindelijk op Trappenmaat.

Klantverhaal Ronald

Van vlizotrap naar vaste trap: het inmeten

Voordat je gaat beginnen met het samenstellen van je trap in de configurator is het slim om eerst te beginnen met het inmeten. Hier helpen wij graag mee, voor het gemak hebben wij verschillende inmeetinstructies gemaakt om je verder te helpen tijdens het inmeten. Zo maken we het je nog makkelijker om van vlizotrap naar vaste trap te gaan.

De kosten voor een vaste zoldertrap

De kosten voor een vlizotrap vervangen hangt van veel verschillende dingen af. Zoals eerder al genoemd moet je goed kijken naar het trapgat. Wanneer je inderdaad het trapgat moet aanpassen of verplaatsen zullen de kosten hoger uitvallen. De prijs van de trap zelf kan je gemakkelijk berekenen door alle informatie over je trap in te voeren in de configurator, bij elke stap word je op de hoogte gehouden van je kosten.

Wacht niet langer!

Ben je er over uit en wil je je vlizotrap vervangen door een vaste trap? Dan is Trappenmaat de juiste keuze. We hebben je al verteld over onze configurator en inmeetinstructies. Maar dat is nog niet alles, wij helpen je ook graag door het aanbieden van montagehandleidingen en een uitgebreide kennisbank met verschillende tips en adviezen. Neem gerust contact met ons op bij vragen.

Veelgestelde vragen over vlizotrap naar vaste zoldertrap

Hoe een vlizotrap vervangen door vaste trap?

Bekijk eerst of er voldoende ruimte is voor een vaste trap. Eventueel moet het trapgat verplaatst of groter gemaakt worden. Let ook op de stahoogte op zolder.

Wat zijn de kosten van een vaste trap naar zolder?

De kosten van een vaste zoldertrap zijn afhankelijk van verschillende factoren, bijvoorbeeld de lengte en het type trap.

Hoe een vaste zoldertrap plaatsen?

Bestel een trap op maat in de Trappenmaat configurator. Deze monteer je zelf aan de hand van handleidingen.