9.7/10 115 reviews
  • Hulp nodig?
  • Contact
  • Bouwpakket trap op maat
  • Traprenovatie onderdelen
  • Traptreden op maat
Vanaf 6 werkdagen geleverd*
Gratis bezorgd op locatie vanaf € 640,-
KOMO-gecertificeerd
Op de millimeter nauwkeurig
Duurzame materialen
Home / Trappenmaten / Klantverhaal Ronald

Klantverhaal: de vlizotrap van Ronald

ParticulierToen Ronald de vlizotrap naar zijn zolder wilde vervangen door een vaste trap stuitte hij na veel zoeken en vergelijken uiteindelijk op Trappenmaat. De doorslaggevende reden? Hij kon de trap helemaal naar wens samenstellen én laten bezorgen in zijn woonplaats, iets dat niet geheel vanzelfsprekend is als je over de grens woont…

“We vonden de vlizotrap onhandig wanneer we spullen naar de zolder wilden brengen”, legt Ronald uit. “Ook hebben we wel eens bezoek gehad dat bleef slapen, maar eigenlijk durfden we hen dan niet op zolder te laten slapen omdat zo’n trap doordat hij zo steil is toch een onveilig gevoel geeft. We merkten dat we daardoor de verdieping eigenlijk niet echt gebruikten, daarom wilden we een vaste trap naar zolder.”

Zelf gemaakt?

“Als we visite over de vloer hebben en het komt ter sprake dat ik de trap zelf gemaakt heb, dan zijn ze vaak verbaasd”, vertelt Ronald. “Vragen als ‘Een trap zelf maken, kan dat dan? Hoe dan?’ stellen ze dan. Tot ik Trappenmaat tegenkwam wist ik dat zelf ook helemaal niet.” Hoewel hij nog nooit eerder een trap in elkaar had gezet, ging het hem vrij gemakkelijk af. “Ik heb de montagehandleiding alleen aan het begin even goed doorgelezen, daarna eigenlijk niet meer nodig gehad. In het begin is het echt even kijken hoe alles nou precies in elkaar zit. Maar als je eenmaal bezig bent, dan wijst het zich eigenlijk ook wel voor zich. De treden liggen bijvoorbeeld al in de juiste volgorde opgestapeld.”

Over de grens

Naast de montagehandleiding heeft Ronald ook gebruik gemaakt van onze inmeetinstructies. “Die waren gelukkig heel duidelijk. Dat moet natuurlijk ook wel, want het is best een risico dat je neemt dat er niemand langs komt om in te meten.” Maar juist dat er niet per se iemand hoeft langs te komen biedt Ronald een uitkomst. Hij woont namelijk net over de grens in Duitsland, wat voor Nederlandse bedrijven vaak te ver is. Ook qua verzending leek dit even lastig te worden. “Het was eerst nog even de vraag of de trap überhaupt wel bij mij geleverd kon worden”, vertelt Ronald. “Het bleek niet met de normale koerier mee te kunnen, maar daar werd gelukkig iets op verzonnen. Een medewerker van Trappenmaat heeft het bouwpakket naar mij toegebracht. Dit kon ook nog eens vrij snel, ik heb er helemaal niet langer op hoeven wachten. Ik was al begonnen met de klus; ik had het trapgat al groter gemaakt, dus dan wil je ook niet lang hoeven wachten. Al met al erg prettig dus!”

Vaker bestellen?

Desondanks denkt Ronald dat hij niet vaker bij Trappenmaat zal bestellen. “Als particulier heb je nou eenmaal niet vaak een trap nodig, dus voorlopig zal het helaas bij deze bestelling blijven denk ik. Maar wie weet als ik ooit eens ga verhuizen, dat ik dan wel weer een trap nodig heb. In dat geval houd ik Trappenmaat zeker in mijn achterhoofd! Als mensen er naar vragen raad ik Trappenmaat ook zeker aan, ik ben namelijk erg tevreden. Ik ben positief over de levering, het product zelf… Ook de prijs-kwaliteitverhouding vind ik goed. Ik kan eigenlijk geen verbeterpunten bedenken.”

Ruimte onder de trap

De ruimte onder de trap heeft Ronald ook goed weten te benutten, het bed van zijn zoontje past er precies onder!