9.7/10 111 reviews
  • Hulp nodig?
  • Contact
  • Bouwpakket trap op maat
  • Traprenovatie onderdelen
  • Traptreden op maat
Vanaf 6 werkdagen geleverd
Gratis bezorgd op locatie vanaf € 640,-
KOMO-gecertificeerd
Op de millimeter nauwkeurig
Duurzame materialen
Home / Trap naar dakterras

Trap naar het dakterras

Je eigen trap samenstellen
Home / Trap naar dakterras

Genieten tot in de late uurtjes van heerlijk weer. Het kan op een dakterras! Betreed de trap naar het dakterras, open het dakluik en geniet van de stralende zon, of gewoon van de extra ruimte. Omdat een dakterras regelmatig wordt bezocht is een vaste, stevige trap een must-have.

Vaste trap naar het dakterras

Een vaste trap naar het dakterras, zo’n trap samenstellen kan snel en online in de configurator van Trappenmaat, die tot op de millimeter nauwkeurig is. Het is wenselijk dat de trap zo weinig mogelijk ruimte inneemt, zo bespaart een trap met een kwartslag draai meer ruimte dan een steektrap. Een trap met twee kwarten bespaart nóg meer ruimte. Een halfslag trap is het meest ruimtebesparend. Je bepaalt zelf hoe jouw vaste trap er uit komt te zien.

Zelf een trap naar dakterras buiten plaatsen

Zelf een trap naar het dakterras plaatsen? Dat kan gemakkelijk dankzij onze montagehandleidingen. Om het dakterras te betreden is het belangrijk om een stevig plat dakraam of dakluik (te laten) plaatsen. Deze heb je dan ook in alle soorten en maten.

Bij een dakterras trap is het aan te raden de laatste trede als een normale trede uit te voeren en niet als een welstuk. Dit is voor het loopcomfort prettig als je bijvoorbeeld over een dakkoepel rand heen moet stappen. Je hebt dan genoeg ruimte om je voet kwijt te kunnen op de trede én je hoeft met het afdalen niet gelijk heel diep te tasten naar een trede. Wij adviseren dan ook de bovenkant van deze trede gelijk te houden met het dakniveau. Op die manier heb je een veilige vaste trap naar het dakterras.

Trap naar dakterras
Trap naar dakterras
Trap naar dakterras

Duurzaam en veilig

Een trap naar het dakterras buiten is zowel duurzaam als veilig. Bij Trappenmaat maken wij gebruik van vurenhout, een houtsoort die relatief voordelig is. Daarnaast is ons hout afkomstig uit verantwoord beheerde bossen en beschikt het over een FSC®-keurmerk.

De vurenhouten trap wordt geleverd in de grondverf, hierdoor is de trap makkelijk af te lakken en ziet deze er ook nog eens fraai uit. En door gebruik te maken van antislipstrips in de treden van de trap zorg je er ook nog eens voor dat de trap veilig beloopbaar is. Dit is wel zo belangrijk bij een vaste trap. Tip: overweeg onze Next Step traptreden waarbij de antislipstrips verwerkt zitten in de structuur.

Trap naar dakterras samenstellen

Een trap naar het dakterras kan eenvoudig samengesteld worden in onze configurator. Doorloop enkele stappen waarbij je de maten invoert. Bovendien kies je de gewenste grondvorm, draairichting, balustrade, vloerhekken, traptreden en andere extra’s. Bij iedere stap wordt de prijs helder weergegeven. Hierbij is verzending inbegrepen. Haal je je trap naar het dakterras liever op in Heerenveen? Dat kan natuurlijk ook.

De trap wordt als bouwpakket geleverd. Waarna jij aan de slag kunt met het monteren van de houten trap. Kom je er met de montagehandleiding niet uit? Ons team helpt je graag verder! Neem contact met ons op via onze klantenservice.

Trap naar dakterras samenstellen