9.7/10 96 reviews
 • Hulp nodig?
 • Contact
 • Bouwpakket trap op maat
 • Traprenovatie onderdelen
 • Traptreden op maat
Vanaf 6 werkdagen geleverd
Gratis bezorgd op locatie vanaf € 640,-
KOMO-gecertificeerd
Op de millimeter nauwkeurig
Duurzame materialen
Home / Standaard trap

Standaard trap

Je eigen standaard trap samenstellen
Home / Standaard trap

Bij Trappenmaat van De Vries Trappen bestel je je eigen standaard trap als bouwpakket. Dankzij onze gebruiksvriendelijke configurator vul je eenvoudig alle specificaties in. De trap op maat wordt aan huis bezorgd, daarna is het tijd om deze zelf te monteren.

Standaard trap: afmetingen

Bij een standaard trap kun je denken aan de rechte steektrap. Deze klassieke trap is bij uitstek functioneel en is vaak een voordelige optie. Dit komt doordat deze trap redelijk eenvoudig te ontwerpen en produceren is. Door de rechte looplijn is het ook nog eens een veilige trapsoort. Het monteren van een steektrap is redelijk eenvoudig.

De configurator is zo ingesteld dat er geen enkel traponderdeel vergeten wordt. Tijdens het invullen van bijvoorbeeld de standaard trap afmetingen, zul je gelijktijdig de prijs zien veranderen. Dat is wel zo fijn voor het overzicht. Hieronder worden de verschillende onderdelen van de configurator uitgelicht.

 1. Grondvorm: de basis van de trap
 2. Draairichting: dit zal bij een steektrap recht zijn
 3. Maatvoering: vul hier de standaard trap afmetingen in
 4. Balustrade en muurleuning: optioneel
 5. Vloerhekken: optioneel
 6. Traptreden: gegronde vuren, eiken of Next Step traptreden
 7. Open of dichte trap: een trap met of zonder stootborden
 8. Aanvullende opties: denk aan antislip-strips en montagesets

Kom je er tijdens het samenstellen van de trap niet uit? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Dit kan via onze chatservice, telefonisch en e-mail.

Stel je eigen trap samen

Trappenmaat is hét online bestelplatform voor iedereen die zelf de handen uit de mouwen wil steken wanneer het om trappen gaat. Bij ons kun je een bouwpakket trap op maat kopen, waar je vervolgens zelf mee aan de slag kunt.

Je eigen trap samenstellen

Verschillende grondvormen

Naast de standaard trap biedt Trappenmaat ook andere grondvormen aan. De uiteindelijke keuze hangt van de wensen en mogelijkheden in de woning. Hierbij een overzicht van alle grondvormen:

 • Steektrap: rechte trap zonder bocht
 • Onderkwart trap: trap met draai onder
 • Bovenkwart trap: trap met draai boven
 • Dubbelkwart trap: trap met draai onder en boven
 • Halfslag trap: trap met draai onder en boven
 • S-trap: trap met tegenovergestelde looprichtingen

Iedere grondvorm biedt zo zijn voordelen, zo is een steektrap het makkelijkst te belopen en zal je bij een halfslag trap ruimte onder de trap overhouden voor een toilet of berging.

SteektrapSteektrap

Zelf monteren van een standaard trap

Het monteren van een trap is, zoals eerder gemeld, redelijk simpel. Wanneer je een trap bestelt bij Trappenmaat, dan ontvang je deze als bouwpakket aan huis. Dit klinkt wellicht uitdagend voor onervaren klussers. Met onze montagehandleiding helpen we je een handje. De meest eenvoudige manier is om de trap liggen op de grond op te bouwen. Daarna hijs je deze omhoog en bevestig je de standaard trap. Bij beperkte ruimte kun je de trap tevens staand opbouwen. Voor beide opties is een handleiding gemaakt:

Standaard trap kopen

Wil je een standaard trap kopen via Trappenmaat? Stel dan eenvoudig jouw trap samen in onze gebruiksvriendelijke configurator. Daarnaast profiteer je van traditioneel vakmanschap, geavanceerde techniek, duurzaamheid en persoonlijke service. De bezorgkosten voor jouw standaard trap zitten bij de prijs inbegrepen.

Trapbouwpakket in onderdelen

Bij Trappenmaat kun je terecht voor vurenhouten trapbouwpakketten. Maar uit welke onderdelen bestaat een trap eigenlijk? En hoe zien deze onderdelen eruit? Alles wat je wilt weten over ons trapbouwpakket kun je lezen op deze pagina.

Lees meer