• Bouwpakket trap op maat
  • Traprenovatie onderdelen
  • Traptreden op maat
Vanaf 6 werkdagen geleverd*
Gratis bezorgd op locatie vanaf € 640,-
KOMO-gecertificeerd
Op de millimeter nauwkeurig
Duurzame materialen
Home / Middenboomtrap

Middenboomtrap

Home / Middenboomtrap

Ben je op zoek naar een unieke en authentieke uitstraling voor je interieur? Overweeg dan eens een middenboomtrap, een bijzondere en traditionele trapstijl. Bij Trappenmaat begrijpen we dat het vinden van de juiste materialen voor zo’n speciale trap een uitdaging kan zijn. Daarom bieden wij losse houten treden aan voor middenboomtrappen, zodat jij jouw gewenste trap kunt realiseren.

Wat is een middenboomtrap?

Een middenboomtrap is een trapontwerp dat wordt gekenmerkt door een centrale trapboom, waardoor de trap een eigentijdse uitstraling krijgt die goed past bij diverse interieurstijlen. Het onderscheidende kenmerk van een middenboomtrap is dat de treden aan de zijkanten van de centrale trapboom worden bevestigd.

Houten traptreden voor jouw middenboomtrap

De basis van een middenboomtrap is eigenlijk altijd een stalen trapboom. Bij Trappenmaat zijn we gespecialiseerd in het leveren van losse houten treden voor stalen (middenboom)trappen. We begrijpen dat elk project uniek is, en daarom bieden we treden op maat aan om aan jouw specifieke behoeften te voldoen. Onze houten treden zijn vervaardigd uit zorgvuldig geselecteerd hout van hoge kwaliteit, zodat ze niet alleen mooi zijn, maar ook duurzaam en stevig zijn.

Bekijk onze losse houten treden

Eiken traptreden

Onze eiken traptreden zijn veelzijdig inzetbaar, of je nu een bestaande stalen trap wilt opwaarderen, een geheel nieuwe stalen middenboomtrap wilt creëren, of ze voor andere doeleinden wilt gebruiken. Vervaardigd uit hoogwaardig massief eikenhout, zijn deze treden ontworpen om jarenlang mee te gaan zonder enige afname in kwaliteit, waardoor ze een uiterst duurzame keuze zijn.

Bekijk onze eiken treden

Essen traptreden

Ook traptreden van essenhout bieden diverse mogelijkheden. Essenhout is een robuuste en uiterst veerkrachtige houtsoort, die bovendien gemakkelijk te bewerken is. Hierdoor is het geschikt voor een breed scala aan situaties, bijvoorbeeld voor een middenboomtrap.

Bekijk onze essen traptreden

Beuken traptreden

Beukenhout staat bekend om zijn karakteristieke vlamtekening, waarmee je moeiteloos een warme en uitnodigende ambiance in elke ruimte kunt scheppen. Bij ons kun je rekenen op maatwerk beuken traptreden, tot op de millimeter nauwkeurig vervaardigd!

Bekijk onze beuken traptreden

Houten traptreden voor stalen trap bestellen

Bestel je losse traptreden exact op maat door de gewenste maat in millimeters in te voeren. De lengte mag maximaal 2900 mm zijn. Wil je een afwijkende maat bestellen? Dan kun je ons jouw tekeningen sturen in PDF of DWG-bestand en maken we een offerte op maat. De traptreden voor de middenboomtrap kunnen na ontvangst direct in gebruik genomen worden, wanneer ze behandeld zijn met onze Monocoat kleurolie of lak. Onbehandelde traptreden bestellen is ook mogelijk. De traptreden zijn FSC®-gecertificeerd en kunnen worden voorzien van één of twee slijtstrippen.