0
Gratis bezorgd op locatie
24/7 bestellen
Op de millimeter nauwkeurig
Vast contactpersoon
Home / Kennisbank / Bovenkwart trap

Bovenkwart trap

Zoals de naam al zegtEen trap met aan de bovenkant een kwartslag draai. Ook wel de bovenkwart trap genoemd. Een bovenkwart trap past vaak mooi in wat grotere ruimtes. Door middel van de ruimte die onder de bovenkwart trap vrij komt is het uitermate geschikt om hier een toilet- of opbergruimte onder te plaatsen.

Een trap zoals jij ‘m wil

Een trap monteren is nou eenmaal vakwerk. Desalniettemin hoeft dit nog niet te betekenen dat je het zelf niet kan. Bij Trappenmaat is het mogelijk om in acht stappen een volledig bouwpakket samen te stellen voor jouw bovenkwart trap. In de configurator kun je zelf de maten en bijkomende onderdelen doorgeven. Klinkt moeilijk? Nee hoor, met de verschillende inmeetinstructies van Trappenmaat moet het zeker lukken!

Voordelen van een bovenkwart trap

Doordat een bovenkwart trap pas aan de bovenkant de 90 graden draai maakt is er onder de trap veel ruimte vrij. Deze ruimte kan prima gebruikt worden voor bijvoorbeeld extra kastruimte. Wij hebben ook voorbeelden gezien waar een speelhoekje voor de kinderen onder de trap was gecreëerd. Er zijn dus heel wat opties voor de ruimte onder de trap. Daarnaast kan een bovenkwart draai een echt pronkstuk zijn in huis.

Een goed begin is het halve werk

Lees voordat je jouw trap gaat samenstellen goed de acht stappen door zodat je precies weet wat je kan verwachten. Een goeie tip is om na de bestelling alvast goed de montagehandleiding van de bovenkwart trap door te lezen zodat je tijdens het monteren niet voor verrassingen komt te staan.