9.7/10 118 reviews
  • Hulp nodig?
  • Contact
  • Bouwpakket trap op maat
  • Traprenovatie onderdelen
  • Traptreden op maat
Vanaf 6 werkdagen geleverd*
Gratis bezorgd op locatie vanaf € 640,-
Gegarandeerde kwaliteit
Professionele service
Home / Molenaarstrap

Molenaarstrap

Je eigen molenaarstrap samenstellen
Home / Molenaarstrap

Wat is een molenaarstrap?

Een molenaarstrap is een standaard trap die je kunt vergelijken met de steektrap. Deze functionele trap is vaak een relatief makkelijke en goedkope oplossing om van verdieping A naar verdieping B te komen. Dankzij de rechte looplijn is dit type trap makkelijk te belopen. Ook het plaatsen van een molenaarstrap is hierdoor vrij eenvoudig.

Stel je eigen molenaarstrap samen

Bestel je eigen trap op maat via onze configurator. Dit doe je heel eenvoudig. Ten eerste bepaal je de grondvorm van jouw trap. In het geval van een molenaarstrap kun je kiezen voor de steektrap. Dit is een rechte trap. Ook vul je de gewenste maten in en of het een open trap of dichte trap betreft. Een groot voordeel van onze configurator is dat tijdens het bestelproces de prijs gelijktijdig verandert. Zo kom je aan het eind niet voor verrassingen te staan.

Molenaarstrap met kwartslag

Bij Trappenmaat van De Vries Trappen vind je trappen in alle soorten en maten. Naast een rechte steektrap, kun je ook kiezen voor een molenaarstrap met kwartslag. Tijdens het bestellen kies je dan bijvoorbeeld voor een halfslag trap, onderkwart trap of bovenkwart trap. Een halfslag trap heeft een 180 graden draai naar boven toe en beschikt over één spil. Een onderkwart en bovenkwart trap spreken voor zich: een kwartslag draai onderin óf bovenin.

Stel je eigen trap samen

Trappenmaat is hét online bestelplatform voor iedereen die zelf de handen uit de mouwen wil steken wanneer het om trappen gaat. Bij ons kun je een bouwpakket trap op maat kopen, waar je vervolgens zelf mee aan de slag kunt.

Je eigen trap samenstellen

Molenaarstrap met leuning

In de configurator voeg je eenvoudig een leuning toe aan de molenaarstrap. Je bepaalt namelijk de balustrade en muurleuning. Wat betreft de molenaarstrap met leuning, heb je de keuze uit een leuning op houtskeletwanden of op stenen/betonnen muren. Andere extra’s die je kunt toevoegen zijn vloerhekken, type traptreden en antislip strips.

Inspiratie voor trappen

Wanneer je op zoek bent naar inspiratie voor jouw molenaarstrap, neem dan eens een kijkje op onze inspiratiepagina. Hier vind je voorbeelden van houten steektrappen, in klassieke, moderne en design stijl. Heb je nog aanvullende vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Steektrap

Molenaarstrap kopen via Trappenmaat

Een molenaarstrap kopen doe je via de configurator. Doorloop de verschillende stappen. Concessies in de maatvoering zijn niet nodig omdat je heel specifiek de maten kunt invullen. Als je bestelling is afgerond, dan wordt het bouwpakket zo snel mogelijk aan huis geleverd. De prijs van jouw trap is inclusief verzendkosten. Dus we brengen geen extra kosten in rekening (met uitzondering van levering op de Waddeneilanden). Daarna is het tijd om de trap in elkaar te zetten!

Zelf een molenaarstrap maken: heel eenvoudig!

Wil je zelf een molenaarstrap maken? Dankzij onze uitgebreide inmeetinstructie en montagehandleiding doe je dit heel gemakkelijk zelf. Deze laten stap voor stap zien hoe je van jouw bouwpakket een trap maakt. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Molenaarstrap laten renoveren

Een oude versleten trap laten renoveren? Bekijk dan de mogelijkheden van Next Step Traprenovatie. Je profiteert van een snelle en voordelige service, dankzij hoogwaardige overzettreden. Deze zijn beschikbaar in verschillende kleuren en designs, dus ook voor een molenaarstrap.

Trapbouwpakket in onderdelen

Bij Trappenmaat kun je terecht voor vurenhouten trapbouwpakketten. Maar uit welke onderdelen bestaat een trap eigenlijk? En hoe zien deze onderdelen eruit? Alles wat je wilt weten over ons trapbouwpakket kun je lezen op deze pagina.

Lees meer