• Bouwpakket trap op maat
  • Traprenovatie onderdelen
  • Traptreden op maat
Vanaf 6 werkdagen geleverd*
Gratis bezorgd op locatie vanaf € 640,-
KOMO-gecertificeerd
Op de millimeter nauwkeurig
Duurzame materialen
Home / Kennisbank / Trap beschermen

Trap beschermen

Een verbouwing brengt vaak veel rommel en viezigheid met zich mee, denk aan stof en vuil. Door het aanbrengen van trapbescherming op je (nieuwe) trap zorg je ervoor dat je trap ook tijdens een renovatie netjes blijft. In onze configurator kun je kiezen voor hardboard bescherming. In dit artikel leggen we uit wat dit is en waarom je hiervoor zou kiezen.

Tijdens een renovatie aan je huis wil je wel graag dat je nieuwe trap mooi en beschermd blijft. Toch kan er tijdens zo’n verbouwing veel verkeer de trap op- en aflopen. Denk hier aan vieze schoenen, vallend gereedschap en bouwgruis. Achteraf wil je dit niet nog allemaal gaan herstellen. Wij geven je tips om je trap te beschermen voor én na je verbouwing.

Trap beschermen tijdens een verbouwing

Je hebt je trap gemonteerd en bent trots op het eindresultaat. Toch moet er ook na het monteren van de trap ook nog andere dingen gebeuren in en rondom het huis. In de configurator wordt jou de optie geboden om te kiezen voor trapbescherming op maat. Tijdens de laatste stap kan je dit selecteren. Bij het bouwpakket wordt dan tredebescherming op basis van hardboard geleverd. Hierdoor hou je de trap netter tijdens een renovatie.

Voordelen van de hardboard trapbescherming:

  • Waterdichte bescherming, geen last van verfvlekken op de treden
  • Op maat gemaakt
  • Soepel en licht
  • Gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen
  • Veilig door de antislip structuur op het hardboard

We raden het ook aan om de leuningen ook te beschermen tijdens een renovatie. Wikkel de leuningen bijvoorbeeld in met een stuk plastic en wat tape, zo raken die ook niet beschadigd.

Na de renovatie

Zo, het huis is klaar en je hebt alle trapbescherming verwijderd. Toch wil je graag dat je trap nog lange tijd meegaat en mooi blijft. Wij geven je hier als tip om voorzichtig met je trap om te gaan, maak je trap regelmatig schoon maar niet met bijtende schoonmaakmiddelen. Extra bescherming voor je trap is alleen nodig wanneer je weer begint met een nieuwe renovatie.

Next Step treden

In de configurator krijg je ook de optie om te kiezen voor Next Step treden. Dit gebeurt bij stap 6. Next Step traptreden zijn slijtvast (nooit meer schilderen) en volledig antislip.

Meer tips?

Wil je meer tips over hoe je om moet gaan met je trap voor én na een verbouwing? Neem dan een kijkje in onze kennisbank. Hier geven wij je tips en adviezen over trappen. Ook bijvoorbeeld over een open trap dicht maken.