• Bouwpakket trap op maat
  • Traprenovatie onderdelen
  • Traptreden op maat
Vanaf 6 werkdagen geleverd*
Gratis bezorgd op locatie vanaf € 640,-
KOMO-gecertificeerd
Op de millimeter nauwkeurig
Duurzame materialen
Home / Kennisbank / Antislip strips infrezen

Antislip strips infrezen

Wanneer je alle maten van je trap ingevoerd hebt in onze webshop, kun je bij de aanvullende opties ervoor kiezen om een enkele of dubbele antislip strips te bestellen. Deze keuze is alleen beschikbaar wanneer je kiest voor houten treden. Onze Next-step treden zijn van zichzelf al uitgerust met een antislip laag.

Waarom antislip strips?

Je kunt antislip strips op je trap plaatsen om uitglijden te voorkomen. In de meeste gevallen is één strip per trede voldoende, maar in sommige gevallen kan een extra strip meer veiligheid bieden. Als voorbeeld: jonge kinderen belopen de trap op een andere manier dan volwassenen en juist voor deze doelgroep is het belangrijk dat ze grip hebben op de trap. Een extra antislip strip kan dan uitkomst bieden.

Freesmachine

Wanneer je in onze configurator de keuze maakt voor een enkele- of dubbele antislip strips, dan worden de treden in onze fabriek voorzien van één of twee groeven waar de strip invalt. In onze fabriek maken we hiervoor gebruik van een professionele freesmachine, die nauwkeurige sleuven maakt, waar de strips strak inpassen. De strips worden bij de levering in een lange rol aangeleverd en kunnen zelf op maat geknipt of gesneden worden.

De antislip strips aanbrengen

Wij leveren altijd meer meters antislip strips dan officieel nodig zou moeten zijn, zodat je een knip- of meetfoutje kunt permitteren. De gefreesde sleuf begint met een ronding en daarom wordt aangeraden om de beide uiteinden van de strip in een hoek te knippen of snijden, zodat de ronding van de sleuf weggewerkt wordt. De antislip strips kunnen meestal met de hand in de groef gedrukt worden. Soms is een extra tikje met de hamer nodig.

Heb je al een bestaande trap, maar heeft deze nog geen antislip-strips? Geen probleem, bij ons kun je ook een losse rol antislip-strip bestellen. Laat het in dat geval even weten aan onze klantenservice. Je kunt ervoor kiezen om zelf met een bovenfrees de sleuven in je treden te frezen. Echter kun je er ook voor kiezen om dit door een professional te laten doen, zodat je zeker weet dat de sleuf goed gefreesd wordt.