0
Gratis bezorgd op locatie
24/7 bestellen
Op de millimeter nauwkeurig
Vast contactpersoon
Home / Kennisbank / Zelf een trap maken

Zelf een trap maken

Een trap maken geeft een voldaan gevoel als je het helemaal zelf kunt doen. Het kan alleen wel een tijdrovende en precieze klus worden, als je ervoor kiest de trap zelf te berekenen en op maat te zagen.

Je kunt het jezelf heel wat makkelijker maken door de productie van je trap aan ons over te laten. Onze trappenfabriek is uitgerust met high-tech machines, waardoor we jouw trap als bouwpakket bij je af kunnen leveren. Daarna kun jij gelijk aan de slag om zelf een trap te maken!

Waar je rekening mee moet houden

Het zelf maken van een trap is een flinke klus, al helemaal als je het zelf doet. Je wil dat hij mooi past, maar hij moet ook goed beloopbaar zijn. Je moet nadenken over de aantrede, optrede, doorloophoogte, de stootborden, noem maar op. Wanneer je dit liever aan de specialist over wil laten, maar wel zelf de trap wilt plaatsen, is Trappenmaat precies iets voor jou.

Zelf de trap configureren

Wanneer je gebruik maakt van Trappenmaat, kun je het teken- en rekenwerk aan ons overlaten. Het enige wat wij van je nodig hebben zijn de lengte-, breedte- en hoogtematen. Onze werkvoorbereider kan vervolgens een 3D tekening voor je maken. Makkelijker, sneller en betrouwbaarder dan alles helemaal zelf doen!

Configureer direct je trap

Hulp bij het inmeten

Het inmeten van de trap is een klus die je eenvoudig zelf kunt doen. Maar als je hier toch nog vragen over hebt, staan wij klaar om je te helpen. Je kunt vooraf ook de inmeetinstructies doornemen.

Zelf aan de slag

Wanneer je je bestelling plaatst bij Trappenmaat, ontvang je je trap als bouwpakket. Als je meer wil weten over het zelf plaatsen van je trap, hebben we montagehandleidingen gemaakt. Lees deze door voordat je zelf de trap gaat maken zodat alles helder is. Zodra het bouwpakket binnen is en de handleidingen zijn doorgelezen is het tijd om aan de slag te gaan.