9.7/10 115 reviews
  • Hulp nodig?
  • Contact
  • Bouwpakket trap op maat
  • Traprenovatie onderdelen
  • Traptreden op maat
Vanaf 6 werkdagen geleverd*
Gratis bezorgd op locatie vanaf € 640,-
KOMO-gecertificeerd
Op de millimeter nauwkeurig
Duurzame materialen
Home / Kennisbank / Zelf een trap maken

Zelf een trap maken

Een trap maken geeft een voldaan gevoel als je het helemaal zelf kunt doen. Het kan alleen wel een tijdrovende en precieze klus worden, als je ervoor kiest de trap zelf te berekenen en op maat te zagen.

Je kunt het jezelf heel wat makkelijker maken door de productie van je trap aan ons over te laten. Onze trappenfabriek is uitgerust met high-tech machines, waardoor we jouw trap als bouwpakket bij je af kunnen leveren. Daarna kun jij gelijk aan de slag om zelf een trap te maken!

Waar je rekening mee moet houden

Het zelf maken van een trap is een flinke klus, al helemaal als je het zelf doet. Je wil dat hij mooi past, maar hij moet ook goed beloopbaar zijn. Je moet nadenken over de aantrede, optrede, doorloophoogte, de stootborden, noem maar op. Wanneer je dit liever aan de specialist over wil laten, maar wel zelf de trap wilt plaatsen, is Trappenmaat precies iets voor jou.

Zelf de trap configureren

Wanneer je gebruik maakt van Trappenmaat, kun je het teken- en rekenwerk aan ons overlaten. Het enige wat wij van je nodig hebben zijn de lengte-, breedte- en hoogtematen. Onze werkvoorbereider kan vervolgens een 3D tekening voor je maken. Makkelijker, sneller en betrouwbaarder dan alles helemaal zelf doen!

Configureer direct je trap

Hulp bij het inmeten

Het inmeten van de trap is een klus die je eenvoudig zelf kunt doen. Maar als je hier toch nog vragen over hebt, staan wij klaar om je te helpen. Je kunt vooraf ook de inmeetinstructies doornemen of check onze blog over een trap berekenen.

Zelf aan de slag

Wanneer je je bestelling plaatst bij Trappenmaat, ontvang je je trap als bouwpakket. Als je meer wil weten over het zelf plaatsen van je trap, hebben we montagehandleidingen gemaakt. Lees deze door voordat je zelf de trap gaat maken zodat alles helder is. Zodra het bouwpakket binnen is en de handleidingen zijn doorgelezen is het tijd om aan de slag te gaan.

Veelgestelde vragen over zelf een trap maken

Hoe zelf een trap maken?

Zelf een trap maken is een flinke klus dankzij de vele berekeningen en de productie. Kies voor het gemak van Trappenmaat.

Hoe een kwartslag trap zelf maken?

Een kwartslag trap bestel je bij Trappenmaat. Dit type trap wordt gekenmerkt door de enkele of dubbele kwartslag die de trap maakt.

Hoe een steektrap maken?

Trappenmaat maakt een steektrap gemakkelijk tot op de millimeter nauwkeurig. Er zit namelijk geen draai in de trap.

Hoe een molenaarstrap maken?

De molenaarstrap is een rechte trap, vergelijkbaar met de steektrap. Hierdoor is deze tot op de millimeter nauwkeurig te maken.

Hoe een keldertrap maken?

Bij het maken van een keldertrap, net als bij alle trappen, moet je rekening houden met de vaak beperkte ruimte en eventuele balken of lage plafonds. Houd er bij een keldertrap rekening mee dat je in prefab kelderbakken niet mag boren in verband met lekkage.

Begin nu met het samenstellen van jouw trap!

En ontvang jouw bouwpakket trap al vanaf 6 werkdagen op locatie.

Trap samenstellen