0
Gratis bezorgd op locatie
24/7 bestellen
Op de millimeter nauwkeurig
Vast contactpersoon
Home / Kennisbank / Steektrap

De steektrap

Eenvoudig en ruimtebesparendDe standaard trap; recht, strak en zonder een draai. Deze trap noemen we ook wel de steektrap. Toch is zo'n klassieker uiterst functioneel en is het vaak een relatief makkelijke en goedkope oplossing die je van de één naar de andere verdieping brengt.

De voordelen van eenvoud

Het belangrijkste aan een trap is dat het je op een veilige manier van de ene verdieping naar de andere brengt, toch? Een steektrap heeft geen draaiingen en loopt recht omhoog. Hierdoor is het de meest makkelijke manier om naar boven te lopen. Qua kosten is de keuze voor een steektrap ook een goed idee. Doordat de trap redelijk eenvoudig te ontwerpen en in productie te brengen is zijn de kosten laag te houden. Ook het plaatsen van een steektrap is geen hogere wiskunde.

Open of dicht

Bij een steektrap kan je kiezen om de trap open te laten of dicht te maken met stootborden. Een open trap zorgt voor een ruimtelijk gevoel en laat meer licht door. Daarnaast is een open trap makkelijker schoon te houden dan een dichte. Een dichte trap zorgt er daarentegen voor dat de trap meer opvalt in het interieur.

Jouw steektrap als bouwpakket

Bij Trappenmaat is het mogelijk om een steektrap als bouwpakket te bestellen. In maar 8 stappen kan je in de configurator je trap samenstellen en bestellen. Vanaf 8 werkdagen wordt jouw bouwpakket bezorgd, maar ook ophalen bij onze locatie in Heerenveen is een optie.