0
Gratis bezorgd op locatie
24/7 bestellen
Op de millimeter nauwkeurig
Vast contactpersoon
Home / Kennisbank / Het afwerken van je trap

Het afwerken van je trap

Welke kant je op wil met je trap kan een lastige beslissing zijn. Hout is een product met veel mogelijkheden, naar eigen smaak af te werken. Je kunt en eigen draai aan de trap geven met verschillende producten, zoals, verf, olie, vloerbedekking of met Next Step traptreden. Allemaal middelen met hun eigen unieke eigenschappen.

Wij leveren onze vuren houten trappen standaard af in een witte grondverf. Een uitstekende keuze wanneer je flexibel wilt blijven. Als grondlaag kun je altijd het beste verf op waterbasis gebruiken. Dit is waterverdunbaar, droogt snel, ‘pakt’ het beste en heeft een hoge slijtweerstand. Ook voor hardhout kun je het beste een grondlaag op waterbasis gebruiken.

Trap afwerken met verf

Na het aanbrengen van de grondlaag kun je trap aflakken in de kleur die je zelf het mooiste vindt. Of natuurlijk een vloerbedekking aanbrengen die aansluit bij je vloer. Het is aan te raden altijd aan de veiligheid te denken bij afgelakte trappen. Wanneer je op je sokken over de trap loopt, kan dit nog wel eens glad zijn. En als er een plek is waar je niet uit wilt glijden, is het de trap wel. We adviseren daarom altijd om antislip aan te brengen. Bijvoorbeeld door rubberen of metalen strips. In onze configurator kun je strips als accessoire aan je bestelling toevoegen. Ook zijn er tegenwoordig antislip verven en lakken beschikbaar. Door de aangebrachte korreltjes in de verf, hoef je je geen zorgen te maken om glijpartijen.

Configureer direct je eigen trap

Het alternatief Next Step

We horen het regelmatig: bij nieuwbouwhuizen gaat het budget er snel doorheen, waardoor er vaak voor een vuren houten trap wordt gekozen. Om er na verloop van tijd achter te komen dat de trap toch wel een visuele upgrade kan gebruiken In dat geval kun je kiezen voor Next Step Traptreden. Next Step traptreden hebben een houten kern en een HPL toplaag. Wat ze extreem sterk en slijtvast maakt. Bovendien kan de HPL toplaag in verschillende designs geleverd worden, die ook leverbaar zijn als kliklaminaat.

Meer informatie over Next Step traptreden

Hardhouten trap afwerken met olie of lak

Voor de liefhebber is een mooi stukje hardhout in de trap natuurlijk het ideaalbeeld. Sinds wij uit duurzaamheidsoverwegingen zijn gestopt met het leveren van tropisch hardhout, gebruiken wij bij voorkeur Europees eiken of essen voor onze trappen. Dit zijn perfecte houtsoorten om te bewerken met olie of lak.

Bij het lakken van je trap krijg je het mooiste resultaat wanneer je de trap in zijn geheel aflakt, dus na de montage. We leveren daarom onze hardhouten trappen af in de (grond)lak, waarna je zelf de trap nog kunt aflakken. Wil je de trap toch een bijzondere kleur geven? Werk hem dan af met olie. Olie is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Om de kleuren te creëren die we in Trappenmaat aanbieden, maken we gebruik van Woca Diamond Oil. Met de oliesoorten van Woca kun je de trap op verschillende manieren afwerken, en toch de natuurlijke uitstraling van het hout behouden.

Eiken | Whitewash Olie
Eiken | Naturel Olie
Eiken | Blanke Grondlak

Oliesoorten in opkomst

De populairste oliesoorten waar wij onze trappen mee afwerken zijn naturel olie, whitewash of greywash. Wanneer je houdt van warme houttinten is de naturel olie precies wat voor jou, terwijl iets lichtere tinten zoals whitewash en greywash ook sterk in opkomst zijn. Wat we ook steeds vaker zien: gelakte of geoliede traptreden die worden afgewisseld met witte stootborden. Zo kun je zelfs een trap met donkere traptreden aan laten sluiten bij je lichtere interieurtinten.

Advies nodig over het afwerken van je trap?

Trappenmaat levert treden in vurenhout, eikenhout met verschillende behandelingen en Next Step traptreden. Wil je meer informatie over het afwerken van jouw bestelling via Trappenmaat? Onze medewerkers staan voor je klaar om een passend advies te geven.