• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons
Home / Open trap dicht maken?

Open trap dicht maken?

Een aantal jaar geleden hebben wij het product Next Step ontwikkeld. Dit zijn traptreden met een vuren kern en een HPL toplaag die in verschillende designs kunnen worden uitgevoerd. Hier maken wij traptreden voor nieuwe trappen van, maar daarnaast kunnen er ook traprenovaties worden uitgevoerd met ditzelfde slijtvaste materiaal. Dit wordt gedaan door Next Step Traprenovatie, onze dochteronderneming, gevestigd in Kampen.

Een open trap; misschien heb je hem zelf thuis. Bij een open trap kun je tussen de treden door kijken, de “stootborden” missen. Dit zijn de (schop)planken die tussen de treden zitten om de trap dicht te maken. Steeds meer mensen kiezen ervoor om de open trap dicht te maken. Op deze pagina vertellen we wat meer over de traprenovatie van een dichte trap.

Open versus dicht

Twijfel je tussen jouw open trap behouden of het dichtmaken van jouw open trap? Een open trap heeft andere voordelen dan een dichte trap, denk hier goed over na. Om de keuze wat makkelijker te maken tussen een open trap en een traprenovatie dichte trap hebben wij de voordelen voor beide opties nog even op een rijtje gezet.

Voordelen open trap

Doordat bij een open trap de stootborden ontbreken is de trap een stuk transparanter, dit creëert een ruimtelijker gevoel in huis. De trap heeft een open uitstraling, doordat er veel licht doorgelaten wordt. Bij een open trap staan de beneden- en bovenverdieping onafgebroken met elkaar in verbinding. De voordelen die hieronder worden genoemd bij een dichte trap, zijn tegelijk ook nadelen zoals hieronder benoemd.

Voordelen dichte trap

Stootborden voorkomen bij een dichte trap dat kleine kinderen door de treden kunnen glippen, dit maakt de dichte trap veiliger voor kinderen. Daarnaast zorgt een dichte trap ervoor dat er minder warmteverlies in huis ontstaat, doordat de lucht moeilijker door het huis kan bewegen blijft de warmte beter hangen. Dit is ook een voordeel voor de energierekening. Vuil en stof valt bij een dichte trap niet door de treden heen, schoonmaken wordt hierdoor gemakkelijker. Een dichte trap heeft een luxere uitstraling en tot slot heeft een dichte trap meer geluidsdemping in vergelijking met een open trap.

Creëer extra ruimte

Een open trap dicht maken biedt nog een groot voordeel. Met een dichte trap kun je extra opbergruimte creëren door een garderobekast, schoenenkast of andere praktische ruimte onder de trap te plaatsen. Bij een open trap is dit ook mogelijk, maar dit sluit minder mooi aan dan bij een dichte trap. Bij een dichte trap wordt dit praktisch met een mooie uitstraling.

Stootborden

Wanneer je ervoor kiest om stootborden tussen de treden te laten plaatsen, heeft dit effect op de gehele uitstraling van de trap. De kleurkeuze van de stootborden kan de gehele uitstraling van de trap veranderen. Een trap met witte stootborden zorgt dit voor een strakke uitstraling en een mooi contrast. De treden springen hierdoor naar de voorgrond. Stootborden in hetzelfde design als de treden zorgt voor een massievere uitstraling. De trap vormt zo een geheel. Met de verscheidene kleur collectie van achttien verschillende keuzes, kun je je trap een compleet andere look geven naar eigen smaak.

Sunday Oak [4080]
zwarte trappenMonocrete [3563]
Narvik Dock [3243]
River Pine [4181]

Open trap dichtmaken

Als je jouw open trap dicht wilt maken, kun je dat doen door zelf stootborden in de trap te plaatsen, dit is een precieze klus die nauwkeurig uitgevoerd moet worden. De stootborden moeten precies op maat worden gemaakt, dat vergt vakwerk, zeker als er een draai in de trap zit. Hiervoor zou je de vakmannen van Next Stept Traprenovatie in kunnen schakelen. Zij voeren dagelijks traprenovaties uit, waarbij ook open trappen dichtgemaakt kunnen worden. Dit doen zij zonder veel hak- en breekwerk, bij Next Step Traprenovatie worden de stootborden en overzettreden op maat gemaakt en over de huidige treden heen geplaatst. Hierdoor heb je geen troep in huis. De trap wordt binnen veertien werkdagen geleverd en en is in één dag geplaatst. Zo kun je makkelijk en snel jouw trap laten renoveren.

Gratis ledverlichting t.w.v. €455.-

Next Step heeft een actie: als finishing touch ontvang je gratis ledverlichting bij jouw traprenovatie t.w.v. €455,- . Zo kun je ’s nachts veilig de trap af. Wil je meer weten, neem dan gerust contact op met Next Step of vraag een gratis offerte aan.

Lees meer over ledverlichting
Vraag offerte aan!